- Det er bare premier, sier Pål Try dagen før dagen. Han og kameratene fylte sjarken og satte kursen for Uvår klokken 14.30 lørdag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Ulykke? Jeg har alltid med meg koffert, og får alltid mest

  Nicolai Prebensen
  30. sept. 2017
  19:38
- Du kan ikke ta med deg koffert i båt, det betyr ulykke, sier Jan Erik Nordhagen til Pål Try idet sjarken fylles opp med matvarer og annet godt før kursen settes mot Uvår og årets hummerfiske.

- Ulykke? Jeg har alltid med meg koffert på hummerfiske og får alltid mest, repliserer Try.

Sammen med Tor Larsen fyller de opp båten og en hel kasse med frossenfisk til agn går også inn i hytta. Mye godt drikke bæres også ombord og på spørsmål om hvor mye kommer svaret kjapt.

- Premier
- Det er premier, det vet du vel! Du har jo vært på kompelaget flere ganger og du vet at det der deles ut flytende premier for beste hummerfisker.

Kompelaget på Uvår er en årlig foreteelse og i år kommer kompene fra Lykseth ut klokken 15.20. Da bør alle være på plass. Som vanlig inviteres hummerfiskere til fest etter to trekk og i år forventes mange på bryggene på Uvår.

- Med minst 383 registrerte hummerfiskere i Søgne tror jeg vi må bestille flere komper enn vi pleier, sier Try.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Jan Erik Nordhagen og Pål Try på vei over Songvårfjorden i et litt ufyselig vær lørdag ettermiddag. Nordhagen har trukket innendørs mens Pål Try er skipper. (Foto: Jan Erik Nordhagen).

Utmerkelsen
Å bli hedret som den beste hummerfiskeren er den høyeste utmerkelsen en fisker kan få, og topper opplevelsene under fisket, kanskje i tillegg til «førjulskvelden» hos hummerkongen Kjell Thomassen på Borøya.

- Været?

- Betyr ingenting. Hummerfisket er sosial hygge med gode kamerater. Vi har det gøy og storkoser oss uansett vær, avslutter Try.

Bildet under: Vel fremme på Uvår. Flagget er heist og teinene ligger til vanning. (Foto: Jan Erik Nordhagen).

Flere premier på vei ut til Uvår lørdag ettermiddag. Jan Erik Nordhagen langer varene til Pål Try. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no