Gruppeleder i Arbeiderpartiet i Søgne, Bjørn Egeli mener at bruddet med samarbeidspartiene har foregått på en underlig måte. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

- Underlig å bryte på denne måten

  Nicolai Prebensen
  28. sept. 2017
  22:24
- Vi synes det er underlig at våre samarbeidspartnere velger å bryte på denne måten. Jeg fikk beskjed av Egel Terkelsen (FrP) like før kommunestyremøtet i kveld og han fortalte at hans parti ville bryte vårt samarbeid som skulle vare i fire år. Måten dette er gjort på virker som en godt regissert handlemåte, sier gruppeleder i Arbeiderpartiet, Bjørn Egeli til N247 torsdag kveld.

- Han sa videre at dette ikke handler om politikk, sier gruppelederen.
 

- Fra vår samarbeidspartner Venstre gjennom mange år hørte vi ingenting. Jeg synes vi kunne ha fått beskjed om at det var planer om et borgerlig samarbeid i bygda, slik at vi kunne ha snakket sammen før dette kom frem. Både Venstre og FrP har fått i «pose og sekk» i disse to årene og jeg skjønner ikke hvilken retning denne nye koalisjonen skal gå. Såvidt jeg husker har vi de siste årene enstemmig gått inn for langtidsbudsjettene for bygda, så jeg lurer på hva som nå kommer, fortsetter han.

Gruppelederen mener at det ligger noe annet enn politikk bak koalisjonen.

- Kritiske spørsmål
- Vi har en ordfører som har stilt en del kritiske spørsmål til blant annet deler av administrasjonen i Søgne, og hun har stort sett stått alene i disse sakene. Jeg mener at det må være noe av dette som ligger bak, og ikke en ny politikk. Disse partiene har rett og slett ikke akseptert at det forsøkes å rydde opp i forhold som kan være ugunstige for kommunen, sier han videre.

- Vi tar til etterretning at de to tidligere samarbeidspartiene på en for meg litt underlig måte, nå velger å sette oss litt på sidelinjen. Vi kommer til å finne en god måte å jobbe videre på og gir oss aldri. Vi skal selvsagt fortsette med vår politikk på tross av at samarbeidet nå er brutt på en slik måte, avslutter gruppeleder Bjørn Egeli.

Kommunestyret i Søgne kommune får en annen maktbalanse etter at de borgerlige partiene nå har en intensjon om å samarbeide fremover i en ny koalisjon. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no