Søndag går hummerteinene i sjøen. 383 hummerfiskere har registrert seg per torsdag ettermiddag sier tall N247 har innhentet fra Fiskeridirektoratet. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

383 fra Søgne har registrert seg til hummerfisket

  Nicolai Prebensen
  29. sept. 2017
  08:29
Tall N247 har hentet inn fra Fiskeridirektoratet viser at det per torsdag ettermiddag i alt er 383 personer som har registrert seg til hummerfisket 2017. Av disse er 24 yrkesfiskere.

Det var torsdag i forrige uke at direktoratet åpnet sin digitale løsning for obligatorisk registrering for alle hummerfiskere. Registrerte fiskere får sitt eget ID-merke som i tillegg til navn og adresse skal være en del av merkingen på fiskeutstyret.


Oppsynsmann Espen Halvorsen var onsdag i skjærgården for en kort sjekk av teiner. Han sier til N247 at det kan synes som om noen få har misforstått de nye reglene. 

- De aller fleste ser ut til å ha forstått den nye merkingen, men noen få hadde kun merket teinene med de nye ID-merkene. Det er lett å finne eieren etter det nye systemet, men navn og adresse skal også være en del av utstyrsmerkingen, sier han og understreker at teiner til vanning og sanketeiner også skal merkes etter regelverket.

20 000 fiskere registrert
I alt har 20 000 fiskere registrert seg som hummerfiskere på landsbasis så langt. I hele Vest-Agder er 2823 hummerfiskere registrert. Utenom Søgnes 383 registreringer har Kristiansand 684 registreringer, Mandal 465 og Songdalen 20 registrerte hummerfiskere. 

I innlandskommunene har tre hummerfiskere fra Hægebostad registrert seg, i Marnardal fire, og i Sirdal fem, mens det til nå ikke har innkommet registreringer fra Åseral. 
Sist oppdatert 29.09.2017 klokken 15:27 av Nicolai Prebensen

Hummerfisket starter førstkommende søndag. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no