Søgne FKs jenter 13 like før trening mandag ettermiddag. Trenerne Siri Puntervold Nilssen og Gunnar Engebu flankerer spillergruppa. (Foto: Nicolai Prebensen)

Søkte yngre damer og jenter - Fikk en haug

  Nicolai Prebensen
  25. sept. 2017
  21:45
Da Søgne FK, med jentefotballansvarlig, Gunnar Engebu i spissen søkte etter yngre damer og jenter på N247 i februar i fjor, håpet de å kunne fylle opp ett fulltallig lag. De fikk over to.


I tillegg har det nyopprettede jenter 2010 (7-åringer) hatt kjempesuksess i kretsserien i år og lagleder Lise Eikås forteller sammen med trener Willy Simonsen om 21 7-åringer på trening, hvor 19 av dem har meldt seg inn i klubben.

Eikås er også ansvarlig for barnefotballen i klubben.

- Bare moro, ikke noe alvor
- Jentene og ikke minst vi, har hatt det veldig gøy i hele vår, sommer og høst og jentene har spilt kjempebra. I denne serien teller vi ikke mål, men sånn litt i det stille kan jeg si at vi har vært gode i mange av de 12 kampene vi har spilt, forteller Eikås.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Her scorer en av de syv år gamle Søgne-jentene mål mot IK Våg i årets siste seriekamp, men målene blir ikke talt. Alle er vinnere. (Foto: Nicolai Prebensen).

Selv om kveldens kamp på kunstgresset var seriens siste, er det ikke spillerfri fremover.

- Turneringer
- Gjennom hele vintersesongen skal vi trene litt, og delta i turneringer. Vi har det så moro at det koster oss ingenting å drive med dette selv om det er litt arbeid, sier hun og legger til at skulle andre 2010 «modeller» ønske å være med på moroa er det bare å ta kontakt.

Hun forteller også at det er planlagt fotball for jenter som er 2011 «modeller» kommende sesong.

- Over forventningene
Gunnar Engebu, trener for jenter 13 og ansvarlig for jentefotballen i Søgne FK forteller om en tredjeplass i årets serie, som egentlig var godt over forventningene.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Jenter 2010 trener, Lise Eikås er ansvarlig for barnefotballen i Søgne Fotballklubb. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Da vi kontaktet N247 hadde vi seks spillere, halvannet år etter «kontaktannonsen» i N247 er vi 27 spillere på papiret, og flere kommer til. Vi har måttet organisere oss i to lag og det var en situasjon jeg ikke så komme, sier han.

Det er han, sammen med Siri Puntervold Nilssen og Frode Nordskagg-Furru som trener 13-åringene. Også han skryter av humøret og miljøet i fotballaget.

- Målet nådd
- Det gjelder å gi litt av seg selv, så får man mye tilbake. Jentene er stort sett villige til å høre etter, og bare det er bra med tanke på alderen deres. Vi visste at det var mange jenter som tidligere år har spilt sammen med gutter i de yngste aldersklassene. Mange av de hadde sluttet av forskjellige grunner. I fjor satset vi på et rent jentelag i 2004/05 klassen og når vi fikk det til nådde vi målet om å ha jentelag i alle aldre i barnefotballen, sier Engebu.

Han understreker imidlertid at døren alltid vil være åpen for ungdom og barn som ønsker å være med i Søgne FK.

Bildet under:Trener Gunnar Engebu må også trø til som førstehjelper når det slås hull i knærne. Toalettpapir og plaster hjelper på det meste. Her er det Marthe Karlsen som har vært uheldig. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 25.09.2017 klokken 22:04 av Nicolai Prebensen

Stor glede over scoring. En syvåring fra IK Våg har nettopp scoret bortelagets første mål i siste seriekamp mot Søgne mandag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

Mange på trening. På foråret 2016 bestod spillergruppa av seks spillere i J13 klassen. I år er de 27 registrerte spillere. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no