André Kløvfjell med notgavelen som er utgangspunktet for neste års sjekterace. (Foto: Alexander Severinsen)

Måtte til Jørpeland for å finne ny båt

  Nicolai Prebensen
  16. sept. 2017
  21:26
- Neste års sjekterace vinner vi garantert ikke, i alle fall ikke for fart. Det kan hende vi stikker av med prisen for stil og racets garantert tregeste snekke, men det får vi komme tilbake til, sier André Kløvfjell og Alexander Severinsen som har brukt hele lørdagen og vel så det på å hente et nytt «offer» for deres nevenyttighet.

Jørpeland
Denne gangen måtte de til Jørpeland for å finne båten de skal bruke i sjekteracet 2018. Det er en notgavel båt som er hentet. Notgavlene er båter med speil (gavvel) og notrull bak, som ble brukt til notfiske. De er ganske lave og breie båter, som kan ta mye last (!), skriver Museet Kystens Arv på sine hjemmesider.

Båten er allerede døpt MS Småsil (etter fisken tobis).

Båten er kjøpt for premiepengene de fikk av Try Rør for «Best in Show» under årets race og giveren Pål Try forteller at de fikk noen få kroner for å kjøpe seg nye deler, eller en ny sjekte til neste års race.

- Den de stilte med i år, gikk jo nærmest fra hverandre under racet, forteller han.

- Et nytt fartsvidunder?

- Nei, til neste år kommer vi ikke til å komme i mål før søndagen. Båten er vel egentlig ment til å skulle ros, men det står en elektromotor ombord som vi har tenkt å bruke. Den ser omtrent ut som en dynamo i en bil, og gir sikker ikke mer en noen watt. Klarer vi en knop tror jeg vi skal være strålende fornøyde. Hvis ikke den virker får vi drive med vær og vind, og er vi heldige kommer vi rundt, sier André Kløvfjell.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Alexander Severinsen og André Kløvfjell under arbeidet med sist sesongs sjekteraceprosjekt. Det endte ikke som planlagt og de to nevedyktige herremennene måtte bryte løpet. Nå er et nytt prosjekt på gang. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Med stil
Han understreker at uansett fart, skal løpet gjennomføres med stil.

- Vi har noen timer arbeid foran oss gjennom vinteren, men det er bare moro. Under hummerfisket skal vi ha litt fri, og André og meg har booket oss inn i tanken til Per Fronth ved Verftet i løpet av første uka. Det blir en romantisk natt, og hvis noen ønsker å komme på besøk har vi i alle fall nok av hjerterom, avslutter Alexander. 

Bildet under: Det var André Kløvfjell og flere kamerater som satte en ny standard for sjekteracet med Superspeed IV.
Sist oppdatert 16.09.2017 klokken 21:29 av Nicolai Prebensen

Slik ser notgavelen ut. Bildet er tatt ved Lindesnes fyr, nesten. (Foto: Alexander Severinsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no