Pål Try "pepper" sønnen Vetle før starten av den fjerde runden lørdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

I finalen på Vamoen lørdag

  Nicolai Prebensen
  16. sept. 2017
  19:31
Med rundt 25 konkurrenter i klassen for åtte og niåringen stilte Mathias Bjerva (8) fra Songdalen som nummer to på startstreken og Vetle Try (9) fra Søgne som nummer fire i finalen, etter fem heat på Vamoen lørdag kveld.

- Vi er sykt overrasket over hvor godt disse guttene har kjørt i dag. Dette er fryktelig spennende, og for meg er dette mye verre enn når jeg kjører rally selv, sa far til Vetle, Pål Try til N247 lørdag ettermiddag.

Guttene er veldig sjenerte og hadde ikke mye lyst til å snakke med N247s reporter mellom heatene lørdag.

- Sikker sport
- Her kjører disse guttene i 80 - 90 kilometer i timen, men jeg er ikke redd for skader. I denne sporten skjer det nesten aldri ulykker. Det går fort, men «kartene» er så stødige at velt kun skjer i helt spesielle tilfeller. Det er ambulansepersonell her, og vi har vakter over hele banen. Stopper noen opp, blir de tatt av banen umiddelbart.

- I tillegg er alle sjåførene godt beskyttet og alt utstyr må gjennom teknisk kontroll. Det eneste jeg kan klage litt på er at det å være her en hel dag å høre på disse «vepsene» gjør i alle fall meg litt ør i hodet, sier Try.

Rundt 100 førere deltok i Agder Motorsports første offisielle stevne etter «restarten» for noen år siden. Det var et yrende liv på og rundt banen helt fra fredag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under bildet
Mathias Bjerva (t.h.) og Vetle Try under teknisk sjekk av sko og hansker lørdag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Strømlinjeformet arrangement
Deltakerne kom fra Bergen i vest til Oslo i øst og arrangøren gjennomførte et strømlinjeformet arrangement. På toppen av det hele skinte solen fra en tilnærmet skyfri himmel hele dagen. Også dette stevnet ble gjennomført uten noen form for skader.

- Arrangøren får tommelen opp fra alle jeg har snakket med i dag. Forbundet er i tillegg strålende fornøyd, så dette er neppe siste gang det blir arrangert stevne på Vamoen, sier Try.

Og finalen?
Mathias Bjerva slo tilbake og vant sin klasse. Vetle Try ble nummer fem. I tillegg vant Kim Rino Weire fra Songdalen den største klassen lørdag.

Weire har holdt på i mange år, og lørdag varslet han at han nå ville trekke seg tilbake. 

Mathias Bjerva og Vetle Try kom inn som nummer en og to i fjerde heat lørdag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no