Pressemelding
I løpet av kommende uke kan du registrere deg som hummerfisker elektronisk. (Foto: Espen Halvorsen)

Hummerfisket: Registreringen klar kommende uke

  Nicolai Prebensen
  16. sept. 2017
  16:25
Tidligere denne uken kom beskjeden fra fiskeriminister Per Sandberg om at det fra og med årets hummerfiske er innført fredning av hummer over 32 centimeter. Det er også innført obligatorisk registrering for alle som skal delta i hummerfisket.


Firkeridirektoratet har i inneværende uke fått mange henvendelser om registrering og sendte derfor nylig ut denne meldingen:

- Via fiskeridirektoratets nettsider
"I løpet av neste uke kan alle som skal fiske hummer registrere seg på våre nettsider – fiskeridir.no.

Fiskeridirektoratet mottar for tiden svært mange henvendelser og de fleste gjelder hvordan man skal registrere seg for årets hummerfiske som starter 1. oktober.

- Vi rekker dessverre ikke å svare alle som henvender seg til oss så raskt som vi ønsker, og må derfor henvise til nettsidene våre for informasjon om hummerfisket, sier kommunikasjonsdirektør Anette Aase.

Elektronisk skjema
Registreringen vil skje elektronisk på Fiskeridirektoratets nettsider og er ingen søknad som skal behandles. De som registrerer seg vil motta en kvittering og et unikt nummer som skal brukes ved merking av teinene.

For øvrig starter hummerfisket 1. oktober og varer til 1. desember fra svenskegrensen til og med Sogn og Fjordane, og til og med 31. desember fra Møre og Romsdal og nordover".

Det er 14 dager igjen til hummerfisket starter. Snart kan du registrere deg via fiskeridirektoratets nettsider. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no