Søby Værfts tegning av den nye tråleren som leveres i august 2018. (Foto: Søby Værft AS)

- Nok en ny tråler til Søgne

  Nicolai Prebensen
  15. sept. 2017
  17:40
- Forutsetningene for fiskerne har i de siste årene vært bra. Det har gitt oss en mulighet til å fornye oss.

Det sier fisker Kjetil Pettersen til N247 fredag ettermiddag. 11. september skrev han kontrakt med Søby Værft AS i Danmark om bygging av en tråler på 14,99 meter. 

Det var Fiskeribladet som først skrev om saken.

Tre like båter
Nettstedet skriver at det i alt er tre fiskere som har slått seg sammen om designet på de nye trålerne, og men få unntak blir de båtene like. Ut over leveringen til Pettersen på Langenes, skal de to andre trålerne leveres til Mandal og Sola i Rogaland.
 


Pettersen sier at den nye tråleren skal overleveres den 15. august 2018, og vil være tilrettelagt for reke, makrell og torskefiske.

Trålerne «Poseidon» og «Neptun» er også i Pettersens eie.

Salg
- Jeg skal ikke beholde alle tre, planen er at «noe» selges, sier han på telefon fra Bergen.

Fiskeribladet har snakket med administrerende direktør Roar Falkenberg på Søby Værft og han vil ikke ut med hvor stor denne ordren er.

- Det er viktige kontrakter for oss. Samlet sett har vi i øyeblikket den største ordrebeholdningen i verftets 86-årige historie, forteller han og sier videre at han tror nordmenn bygger hos verftet fordi kulturen er lik.

- Forstår hverandre
- Vi kan tross alt forstå hverandre. I tillegg lager vi en kvalitet tilsvarende den norske, og vi har konkurransedyktige priser, sier han.

Carl Aamodt i Søgne Fiskerlag ønsker den nye tråleren velkommen til bygda. 

Havregrøt
- Kjetil er like ivrig som søsknene sine, og minst like glad i havregrøt, sier en lattermild Aamodt. (På bildet er han sammen med fiskeriminister Per Sandberg på Høllebrygga tidligere i sommer).

- Kjetil har fått mulighet til å benytte fritt redskapsvalg og kan fiske med trål i stedet for dorg, snøre og garn. Det er et resultat av en blå (lyse) fiskeripolitikk som skaper vekst og arbeidsplasser i næringen. sier avslutter en fornøyd fiskelagsleder.

Tegningingen av den nye tråleren som kommer til Langenes i løpet av sensommeren eller høsten 2018. (Foto: Søby Værft AS)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no