Til helgen arrangeres det aller første offisielle gokart-stevne på Vamoen i Finsland. Pål Try lover prøvetur hvis du blir der oppe til stevneslutt. I tillegg serverer han kaffe til alle som vil ha. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

- Prøv en gokart lørdag

  Nicolai Prebensen
  15. sept. 2017
  14:40
Lørdag arrangerer Agder Motorklubb det aller første offisielle gokartstevne på Vamoen i Finsland. I følge Pål Try er det påmeldt 84 sjåfører i alderen seks til godt voksne.

- Absolutt alle bør komme til Vamoen lørdag. Løpene varer fra klokken 08.00 til rundt klokken 17.00. Alle de som har stått bak mange hundre timers dugnadsarbeid fortjener et stort publikum i morgen, og det viktigste av alt er at det er vannvittig moro å se på, sier Pål Try til N247 fredag ettermiddag.

 

 - Tenk deg seksåringer som suser oppover langsiden i 60-70 kilometer i timen. Synes du ikke det er fort nok kjører de råeste seniorene opp mot 150 kilometer i timen der det er mulig. Jeg skal ikke kjøre selv, men 9-åringen min (Vetle red.anm) er totalt bitt av basillen og han stiller i klasse med 20 andre sjåfører, sier han.

Kaffetelt
- Min rolle lørdag er å være sosialt engasjert og servicemann for Vetle. «Team Try» rigger til med det største teltet på området og jeg garanterer varm kaffe til alle som kommer innom. Da vil jeg også prøve å overtale noen til å prøve denne fantastisk morsomme sporten.

- Like etter at siste løpet er unnagjort tilbyr vi prøvetur med gokart. Har du ikke prøvd, vet du ikke hva du går glipp av. Denne sporten er for alle, og det er ingen dyr inngangsbillett som mye annen motorsport er, fortsetter han.

5000 kroner
Try forteller at en fin og driftssikker gokart til en nybegynner selges for rundt 5000 kroner.

- Bare denne uka har jeg solgt tre stykker. Dette er en sport som brer om seg her nede nå etter at Vamoen ble «restartet» for to tre år siden, så hvorfor ikke prøve, spør han.

Pål Try kjører selv gokart, men i helgen skal han være servitør og servicemann for sønnen Vetle (9), her med ryggen til kamera. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no