Like etter klokken 10.00 mandag var det en jevn strøm av velgere på vei til stemmeavlukkene i Nygårdshallen. (Foto: Jon Aamodt)

Må telle alle stemmer manuelt

  Jon Aamodt
  11. sept. 2017
  11:32
- Valgresultatet vil nok komme senere enn vi er vant til ettersom alle stemmene må telles manuelt i år, sier valgansvarlig i Søgne kommune Camilla Erland Aarnes til N247 like etter at valglokalet i Nygårdshallen åpnet klokken 10.00 mandag.

Aarnes regner med at de rundt 3.000 forhåndsstemmene vil være telt opp før klokken 21.00. Ved tidligere valg har stemmene som blir avgitt på valgdagen blitt skannet direkte, men i år skal det telles manuelt før det foreligger et foreløpig resultat. Deretter blir stemmesedlene skannet og det endelige resultatet blir da klart.

- Vi er godt bemannet og har heldigvis alt på en plass. I Søgne er det bare en valgkrets og alt foregår her i Nygårdshallen, også skanningen av stemmesedlene, sier hun.

Mange forhåndsstemmer
Ved årets stortingsvalg er det flere enn tidligere som har forhåndsstemt. Uten at hun har klare tall mandag formiddag tror Aarnes andelen forhåndsstemmer er høyere i Søgne enn landsgjennomsnittet.

- Den høye andelen forhåndsstemmer gjør at det blir færre stemmer å telle på selve valgdagen, men med den prosedyren vi har nå i dag kommer resultatet uansett senere enn normalt, sier hun.

Da N247 var innom Nygårdshallen like etter klokken 10.00 mandag var det en jevn strøm av folk som skulle stemme. Ikke alle hadde fått med seg åpningstidene for stemmelokalet. Jonas Repstad fra ingeniørvesenet som sammen med kolleger dirigerte trafikken inn og ut av parkeringsplassen kunne fortelle at allerede før klokken 09.00 dukket de første velgerne opp og ville avgi stemme, godt over en time før stemmelokalet åpnet.

Valglokalet i Nygårdshallen stenger klokken 20.00 mandag kveld. Klokken 21.00 stenger de siste valglokalene i landet, og umiddelbart etter vil de første resultatene bli publisert på N247.

- Alle stemmer skal telles manuelt, sier valgansvarlig i Søgne kommune Camilla Erland Aarnes til N247. (Foto: Jon Aamodt)

Ingeniørvesenets ansatte sørget for flyt i trafikken inn og ut av parkeringsplassen foran valglokalet og kunne fortelle at allerede før klokken 09.00 dukket det opp velgere som ville avgi stemme. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no