- Det er som å sykle. Jeg hadde vært borte fra musikken i 30 år før jeg tok opp igjen spillingen og angrer ikke et sekund, sier leder I Søgne Musikkorps, Ingrid Garmann og oppfordrer andre til å gjøre akkurat det samme. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Det er som å sykle

  Nicolai Prebensen
  11. sept. 2017
  13:17
- Da jeg begynte i Søgne Musikkorps hadde jeg ikke spilt siden skolemusikken. Det var 30 år siden, men å spille et instrument er omtrent som å sykle. Har du kunnet det en gang, ligger det i deg, sier leder i korpset, Ingrid Garmann til N247.

Søgne Musikkorps har i dag en jevn besetning bestående av 35 til 40 musikere, men korpset har et ønske om å vokse, gjerne opp mot 50 utøvende musikere.

- Skaffer det vi ikke har
- Vi har instrumenter, men mangler folk. Korpset er litt sårbare i noen grupper og vi vil gjerne ha en enda jevnere besetning. Det er bare å kontakte oss, Har du spilt et instrument vi ikke har, skaffer vi det, sier hun videre.

Garmann understreker at dersom du er interessert trenger du slett ikke være profesjonell.

- Tar seg fort opp
- Er du litt rusten tar dette seg fort opp. Det viktigste er at du er villig til å øve litt, bli litt sår på leppene den første tiden hvis du spiller et blåseinstrument, men det går over. Vi er mange her som har vært gjennom akkurat det.

- Søgne Musikkorps har et veldig bra miljø og vi storkoser oss hver mandag under øvelsene på Søgne gamle prestegård. Stikker du innom etter klokken 19.00 kan du sitte å følge med litt og se om du har lyst til å ta opp igjen «karrièren» som musiker. Vi lover å ta svært godt i mot alle som har lyst, og vi ser frem til å møte dere så snart som mulig, avslutter hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Like før 17. mai 2015 var N247 med Søgne Musikkorps på marsjtrening. Hvordan det gikk ser du hvis du klikker på lenken under. (Foto: Nicolai Prebensen).


Søgne Musikkorps hadde ikke vært i drift på mange år da det ble "stiftet på nytt" høsten 2002.
Korpset har medlemmer av begge kjønn i alle aldersklasser fra ungdom til pensjonister.
Korpset har ingen opptaksprøve og er sammensatt av musikere som har spilt "hele livet" og godt voksne som bare har spilt få år.
Korpset har ikke uniform, men ved spesielle anledninger benyttes sort og hvitt.

Korpset spiller selvsagt på 17. mai, på Årosveden nyttårsaften og ellers ved flere større eller mindre anledninger. De siste årene har korpset arrangert julekonsert i Søgne hovedkirke med svært anerkjente artister. I tillegg holder Søgne Musikkorps konserter med gjesteartister på Søgne gamle prestegård.
Sist oppdatert 18.09.2017 klokken 14:42 av Jon Aamodt

Bildet er fra søndag under Elvefestivalen hvor Søgne Musikkorps og Søgne skolemusikkorps holdt felleskonsert. (Foto: Nicolai Prebensen)

Roar Brostrøm dirigerer i år både skolekorpset og Søgne Musikkorps. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no