Lona Sneve mottar blomster og gavekort fra ordfører Astrid Hilde under klubbmesterkskapet til Gladur Islandshestforening søndag ettermiddag. Anne Rita Berg og Rune Svendsen bivåner det hele. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Hun har gjort alt riktig, jeg er litt rørt

  Nicolai Prebensen
  03. sept. 2017
  15:28
- Jeg kjøpte den «halvgale» Stóri-Dimon for rundt ti år siden og jeg har aldri vært så redd som da jeg red hesten i bakkene på Teland, sa Rune Svendsen til N247 under hedringen av den dobbelte verdensmesteren, Lona Sneve på Gladurs bane søndag ettermiddag.

Svendsen er en nestor innen islandshestesporten og var selv dommer da Lona (17) og Stóri-Dimon red inn til VM-seier i klassene pass- og speedpass i Nederland tidligere i sommer.

- Sammen med moren og øvrig familie har hun gjort alt helt riktig. Hesten er i dag helt rolig, selvfølgelig kjemperask og svært balansert. Den jobben som er gjort ute på Tånevik er det lett å bli rørt av, sa han under gaveoverrekkelsene fra klubben og Søgne kommune ved ordfører Astrid Hilde.

Pensjonist?
Islandshesten Stóri-Dimon er 21 år gammel og Lona er usikker på om han skal ri flere storstevner.

- Vi skal nok delta på noen stevner fremover, men alt er avhengig av hvordan formen til «Stóri» er. Jeg har egentlig pensjonert han nå, men det er mange som mener at vi bør fortsette. Det er opp til hesten og ikke meg, sier Lona før hun i løpet av noen minutter senere ser ut til å ha ombestemt seg.

Satser
Under gaveoverrekkelsene sier hun til publikum at hvis Stóri-Dimon holder formen og er frisk, vil hun satse på VM i Berlin om to år.

- Alternativet er en ny hest, sa hun til de fremmøttes begeistring.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Lona Sneve og Stóri-Dimon ble søndag hedret for dobbelt verdensmesterskap i nederland for få uker siden. (Foto: Privat).

Kvalifisert
Alle VM-vinnere er automatisk kvalifisert til neste verdensmesterskap og derav har Lona fribillett i 2019.

Hedringen av verdensmesteren ble gjort under Gladurs klubbmesterskap i helgen. 46 ekvipasjer deltok og det var hentet inn dommere fra Sverige og Danmark.

Klubben drives på dugnad og økonomien sikres gjennom inntektene under Hølledagene og annet dugnadsarbeid. Området banen ligger på er leid av Vest-Agder fylkeskommune og klubben har et utstrakt samarbeide med Søgne videregående skole.

- Vi utvidelsesplaner og kunne godt tenke oss noen enkle staller. Vi får ta dette etterhvert og håpe på noen tippemidler for å få det til, sier Anne Rita Berg i Gladur Islandshestforening.
Sist oppdatert 03.09.2017 klokken 15:31 av Nicolai Prebensen

Rune Svendsen holdt en følelsesladd tale for Lona under gaveoverrekkelsene søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no