Rektor Jarle Langeland heier frem elevene ved Eiketjønna tidlig onsdag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Bedre enn sitt rykte

  Nicolai Prebensen
  30. aug. 2017
  12:28
- Jeg skulle gjerne se foreldrene gjøre det samme som mange av elevene ved Tinntjønn skole gjør i dag, sier rektor Jarle Langeland i det et tyvetalls elever kaster seg ut i ei lite sommervarm Eiketjønn tidlig onsdag morgen.

Elevene deltar i det etterhvert så tradisjonrike triatlon løpet skolen arrangerer for rundt tiende gang.

- Alle deltar
Alle elevene på skolen er med, enten som utøvere eller som medarrangører.

- Noen elever deltar individuelt og svømmer, sykler og løper hele løpet alene. Andre elever gjennomfører en av øvelsene og veksler etter sin etappe med en av de to andre på laget. Når alle er i mål samles vi til felles hygge, premieutdeling og grilling i skolegården. 

- Noen tar lettere på dette enn andre selvfølgelig, men de som deltar i den individuelle klassen og kjører hele løpet alene tar konkurransen like alvorlig som toppidrettsutøvere. Og egentlig er de det også, sier Langeland.

Om igjen
Lattermildt legger han til at det har ryktes at enkelte elver har vurdert å gå tiende klasse på nytt fordi de ikke vant den individuelle konkurransen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Erlend Javenes Pedersen var førstemann over Eiketjønna i det individuelle løpet onsdag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Alle elevene stiller på en eller en annen måte og jeg synes dette er meget sporty gjort. De gir uttrykk for at dette er kjempegøy og jeg frykter at det er dette de husker best etter årene på skolen vår, sier han spøkefullt.

- Forebyggende
Dette dreier seg om det sosiale, ha noen gode timer sammen og ikke minst er dette forebyggende mot mobbing. Alle hjelper, heier på hverandre, og dette dreier seg i tillegg om fysisk aktivitet. Når vi ser på innsatsen i dag blir jeg imponert over hvor sprek denne ungdommen er, og når det kommer til fysisk utfoldelse påstår jeg at ungdommen er bedre enn sitt rykte, avslutter rektor Jarle Langeland.

Bildet under: «Onde tunger» uttrykte håp om at stupebrettet var i dårlig forfatning da avdelingsleder Jørn Lauvsland heiet frem elevene i den iskalde Eiketjønna tidlig onsdag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 30.08.2017 klokken 14:01 av Jon Aamodt

Første etappe unnagjort i iskaldt vann før fire kilometer sykkeritt opp Hellersdalen og en løpetur i Tinntjønnløypa avsluttet triatlon løpet. (Foto: Nicolai Prebensen)

Noen elever syntes Eiketjønna var kald en onsdag morgen i august. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no