- Uansett hvor sakte du løpet så knuser du alle som ligger i sofaen, sier arrangøren som i 2016 kunne registrere ny deltakerrekord i løpet. (Foto: Arkiv: Amalie Henden)

- Opp av sofaen

  Jon Aamodt
  23. aug. 2017
  17:41
Søndag er det klart for den syvende utgaven av Kvernhusvannsprinten. I 2016 ble det satt deltakerrekord med over 100 voksne deltakere samtidig som også over 100 barn deltok i løpet.


Når løpet arrangeres i år, kan deltagerne melde seg på i tre ulike klasser. Nytt av året er at det ikke blir noen utslagsmetode i hovedløpet. 

Nye klasser
- Vi setter en strek for utslagsmetoden i år. Vi ønsker å treffe flere løpere. Derfor vil vi prøve med KvernhusMila  KvernhusRunden og til sist barneløpet KvernhusMini, sier primus motor for løpet Kjell Gunnar Ytre-Eide til N247.

- Deltar du i KvernhusMila må du løpe rundt vannet tre ganger. Du kommer inn på stadion for hver runde, her vil du bli møtt med god musikk og heiarop. Vi kommer til å trekke ut premier for hver runde, beste løper, startnummer og flere kreative løsninger kommer. Dette blir gøy, fortsetter han.

KvernhusRunden er på 3,5km.  Ifølge Ytre-Eide helt perfekt for alle som vil bare gå eller løpe en runde. Flotte premier blir det her også. KvernhusMini er for de yngste som nøyer seg med å løpe 700 meter.

Kroner 10.000 i premie
Det er også satt opp en egen Teampris på  10.000 kroner til det laget som stiller med flest deltagere totalt i KvernhusMila og KvernhusRunden. 

- Vi tar overskuddet og gir det tilbake for å få folk opp av sofaen. Uansett hvor sakte du løper så knuser du alle som ligger i sofaen er slagordet vårt, sier Ytre-Eide.

For de yngste blir det også mulig å prøve seg på hesteridning. Det er Stall Olsen som tar seg av dette. Salongen på Langenes stiller med egen massør og tilbyr leggmassasje til deltagerne.

Mange hjelpere
- Det er så mange som er med å hjelpe med premier, pølser og drikkeflasker, serverer fiskesuppe og mye annet. Vi vil at dette skal være et flott familiearrangement, sier arrangøren som akkurat nå har utrolig mye som skal på plass før søndag.

Han minner til slutt om at det kun er påmelding via nettsiden og at denne stenger klokken 13.00 søndag.


Sist oppdatert 23.08.2017 klokken 22:15 av Jon Aamodt

Det er Kjell Gunnar Ytre-Eide som er primus motor for Kvernhusvannsprinten som i år blir arrangert for syvende gang. (Foto: Arkiv: Amalie Henden)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no