Lyse, moderne lokaler preger det nye bygget ved Lunde skole. Tidligere elev ved skolen Beate Fladstad på besøk i de nye lokalene sammen med Sølvi Fladstad og Tore Håtveit som er ansatte ved skolen. (Foto: Jon Aamodt)

- Det har blitt helt fantastisk

  Jon Aamodt
  16. aug. 2017
  15:52
Når 340 «gamle» elever og 50 helt nye møter på Lunde skole torsdag morgen, blir de møtt med en helt ny skolegård og et skolebygg som er helt nytt. I tillegg er eksisterende lokaler renovert og delvis ominnredet. 

- Det har blitt helt fantastisk, sier rektor Anne Beth Torkelsen til N247 før hun svinger seg i et av de mange nye lekeapparatene i den store skolegården.

Lyst og moderne
- Det nye bygget er fantastisk flott med lyse moderne klasserom. Vi har fått ni helt nye klasserom pluss grupperom og store åpne fellesarealer. Det også bygget nye kontorer til alle lærerne, sier avdelingsleder Tore Håtveit etter en kjapp tur gjennom de tre etasjene i nybygget.

Utenfor ligger en helt ny stor skolegård med flere apparater som innbyr til lek og uteaktiviteter. På den andre siden av nybygget skal det bli kunstgress og skatebane. Dette er ikke helt ferdig. I følge Håtveit skal alt være klart til bruk tidlig i oktober.

Seks millioner er gått med til uteområdene når alt står ferdig. Da har byggeperioden vart i rundt to og et halvt år.

- Stort løft for skolen
- Vi gleder oss veldig til å lande. Det har vært som å bo i en sardinboks, men profesjonelle og tålmodige ansatte med fokus på trivsel, trygghet og glede har gjort at dette ikke har gått ut over driften av skolen, sier Håtveit.

- Jeg er bare strålende fornøyd. Det kunne ikke blitt bedre. Det har vært en fabelaktig innsats fra alle. Kommunen og de som har utført arbeider her har vært helt fantastiske. Dette er et stort løft for skolen, sier rektor.

- Torsdag er en ny generasjon på vei inn her og vi er klare og gleder oss til å ta nye og gamle elever imot. 24. august er det offisiell åpning, da blir det fest og flott markering. sier Håtveit som medgir at det kunne være litt utfordrende å holde på med stillelesing samtidig som bygningsarbeidere drev med kjerneboring i veggene.

Også enhetsleder i enhet for eiendom, Ola Frøysland er strålende fornøyd med arbeidet som er utført.

- Entreprenøren har levert et veldig bra bygg og i tide. Vi kan ikke si annet enn at alt har fungert som det skal i denne prosessen, og det har vært få eller ingen problemer i denne byggeperioden som har vart i 2,5 år., sier Frøysland.
Sist oppdatert 16.08.2017 klokken 15:53 av Nicolai Prebensen

Seks millioner blir brukt på uteområdene ved skolen. Den store skolegården er klar når elevene inntar skolen torsdag, resten skal være klart til bruk i oktober. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no