Det er alltid folksomt på brygga når det arrangeres basar i Ny-Hellesund. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Vil lage «ny» basar i Ny-Hellesund

  Jon Aamodt
  15. aug. 2017
  09:56
Sammen med flere andre hadde Berit Ertzeid et ønske om at det fortsatt skal være basar i Ny-Hellesund om sommeren etter at familien Sødal valgte å avslutte den basaren de har stått bak og som har røtter langt tilbake i tiden. Under et møte i den lokale velforeningen tok hun opp saken og fikk positiv respons. Flere av de fremmøtte ga tilbakemeldinger på at de ønsket å være med på å arrangere dette.

Både vellet og foreningen Skolehuset skal stå bak den nye basaren, men basargruppen skal fungere uavhengig i forhold til utforming av selve basaren og ha sin egen økonomi. Ledere av basargruppen er Karianne Langfeldt og Berit Ertzeid.

- Noe gammelt og noe nytt
- Det viktigste er å samle både Hellesundfolk og andre og å fortsette en lang tradisjon som ble startet av kvinneforeningen i Ny-Hellesund. Vi kommer til å holde på noen av de gamle tradisjonene, men det skal også bli mye nytt. Vi ønsker at arrangementet skal være gøy både for barn og voksne og at folk skal få mer tid til å bare vrimle og snakke sammen. Det kommer nok til å skje noe hele tiden, men ikke nødvendigvis fra en scene, sier Ertzeid videre.

Hun vil at basaren fortsatt skal gi midler til gode formål, noe som har vært kjernen ved basaren helt tilbake fra starten, men sier at det ikke er bestemt hvem eller hva som skal støttes i fremtiden. Noe av overskuddet vil også gå tilbake til velforeningen og Skolehuset.

- Jeg har spurt andre om hvilket formål vi skal støtte og bedt om innspill. Vi tenker at dette er noe som kan endres for hvert år. Vi vil gi til noen som virkelig trenger det, enter det er i Norge eller ute i verden, men hvem det blir kommer vi tilbake til senere, sier hun.

Arbeider videre med utforming av dagen
Det er allerede kommet flere gode forslag om innholdet i en ny basar. Fokus på det sosiale møtepunkt vil være vesentlig. Musikk, leker, fortellerstund og teater er nevnt som mulige aktiviteter basardagen. I tillegg vil selvsagt åresalg være en del av programmet, men alt dette er ting som det arbeides videre med fram mot neste sesong.

- Det er viktig at kvelden blir avslappet og morsom for alle, sier Ertzeid som vil fortelle mer om Ny-Hellesunds nye basar når alle gode innspill er vurdert og et program begynner å ta form.Basaren i Ny-Hellesund har lang tradisjon og har de seneste årene vært drevet av familien Sødal som nå har valgt å avslutte sitt engasjement med basaren. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no