Lona Sneve og Stóri-Dimon ble lørdag verdensmester i 250 meter pass for ungryttere. (Foto: Privat)

To verdensmestere fra Vestbygda lørdag

  Jon Aamodt
  12. aug. 2017
  17:00
Frode Jensen og Lona Sneve sikret to VM-titler til Søgnes vestbygd lørdag.

VM i rekepilling
Lørdag ble det arrangert VM i rekepilling under årets skalldyrfestival i Mandal.

Fiskeren Frode Jensen sikret seg nok en VM-tittel i årets konkurranse. Det er ikke første gang Jensen stikker av med pokalen. I 2014 kapret han tittelen etter flere andreplasser, men han har også tidligere gått helt til topps i konkurransen i Mandal.

Denne gangen klaffet alt for Jensen og ifølge l-a.no brukte Jensen 1 minutt og 22 sekunder på å renske rekene. 

Live Ueland som i flere år har vært Jensens hardeste utfordrer og som har vunnet de to siste årene, måtte denne gang ta til takke med andreplassen.

- Spis masse reker
Før mesterskapet i 2014 sa Jensen til  N247 at han hadde ligget i hardtrening foran konkurransen og at det nesten hadde gått ut over reketrålingen. Etter årets seier, sier Jensen til Lindesnes Avis at han er overrasket over seieren. Han har imidlertid ett godt råd å komme med til alle som vil bli gode i rekepilling.

- Spis masse reker, så blir du god,  sier Jensen til avisen.

VM-tittel til Lona Sneve 
Lona Sneve og Stóri-Dimon, ble lørdag verdensmester i grenen 250 meter pass for ungryttere. Hun vant tittelen med tiden 21.60. Sneve og islandshesten Stóri-Dimon har deltatt i VM for islandshester 2017 som ble arrangert i Nederland. 

Det er ikke første gang den unge Søgne-rytteren gjør seg bemerket med islandshesten. I juli satte ekvipasjen ny verdensrekord i den samme grenen under Norgesmesterskapet i Tresfjord.Sist oppdatert 12.08.2017 klokken 19:20 av Jon Aamodt

Frode Jensen med pokalen etter å ha sikret seg nok en VM-tittel i rekepilling. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no