Her mottar Camilla Ertzeid Kolnes to kilo krabber og to kilo reker av Øyvind Frøytland som premie i en tippekonkurranse hun egentlig ikke vant. (Foto: Vidar Ertzeid)

Krabbevekttippekonkurransen tok helt av

  Nicolai Prebensen
  11. aug. 2017
  16:17
9. august la krabbeselger Øyvind Frøytland ut en konkurranse på «Havlys'» Facebookside hvor han inviterte følgere til å tippe vekten på den største krabba fisker Frode Jensen hadde fisket fra krabbebåten «Turbo» utenfor Hastholm på danskekysten siden oppstarten. Som kjent er salget av danskekrabber blitt en ubetinget suksess på Høllebrygga i Søgne.

- Det tok helt av, sier Frøytland til N247 fredag ettermiddag.

- Vi fikk 43500 visninger, 796 svar og over 80 delinger av saken. Mange svarte også via delingene og da slet vi litt med å finne frem, sier han og forteller at det tok tid å gå gjennom alle svarene. 

1850 gram
Tre personer tippet riktig vekt på 1850 gram og fikk velge om de ville ha fire kilo reker eller fire kilo krabbe i premie.

En av dem som tippet var Camilla Ertzeid Kolnes fra Høllen, nå bosatt i Sandnes.

- Jeg tippet vekt, men feil. Derimot så en kamerat av meg i Sandnes at jeg hadde tippet, og han tippet også. I motsetning til meg tippet han riktig, forteller Camilla.

Feirer «hjemme»
Hun sier videre at hun hadde gebursdag torsdag og den skal feires «hjemme» i Høllen.

- Jeg vil helst ferie gebursdagene mine i Høllen og da kameraten min, Dag Harkestad fortalte meg at han ville gi premien i gave til meg ble det jubel på Sanden. Nå er det duket til krabbe- og rekefest fredag kveld, sier hun.

Øyvind Frøytland er overveldet av tilbakemeldingene og forteller at han må tenke seg om før han neste gang legger ut en slik konkurranse.

- Det ble helt vilt og i tillegg ble det litt dyrt med tre vinnere, men jøss så moro det var, sier han og ymter frempå at mulighetene for en ny konkurranse ligger der..., sier han tankefullt.

- Galskap
- Det er jo litt galskap det vi holder på med her nede, også i uka når Frode Jensen drar over Skagerrak med 35-foteren i all slags vær. Når han kommer hjem er det meg som overtar og koker hele natta. Dette er bare en liten del av de jobbene jeg har og jeg må si at jeg er imponert og takknemlig over kona som holder ut med en Duracell-kanin som meg. Jeg er jo aldri hjemme, men dette må du ikke skrive, avslutter han.
Sist oppdatert 11.08.2017 klokken 16:50 av Jon Aamodt

Fornøyd vinner og fornøyde fiskere på Høllebrygga fredag formiddag: F.v. Camilla Ertzeid Kolnes, Øyvind Frøytland og André Thommassen. (Foto: Vidar Ertzeid)

Gøy med krabbevekttippekonkurranse sa Camilla og Øyvind dag hun som en av tre fikk fire kilo skalldyr etter å ha tippet riktig vekt på krabba. Camilla fikk premien som gebursdagspresang. (Foto: Vidar Ertzeid)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no