Daniel, trener Maren Persen, Anniken Gray og Cathrine holder orden på banneret som ordfører Astrid Hilde skal klippe over. (Foto: Jon Aamodt)

- Unikt tilbud

  Jon Aamodt
  11. aug. 2017
  12:30
Fredag formiddag ble Søgnes del av Norway Summer Games offisielt åpnet, Det var ordfører Astrid Hilde som klippet snoren og markerte åpningen av stevnet som arrangørene håper skal utvikles til en stor begivenhet hvert år.
 

Prosjektleder Kevin Juhl-Thomsen (bildet til venstre), ønsket velkommen til arrangementet som startet i Kristiansand allerede tirsdag. Han fortalte om flere idretter som allerede var godt i gang og om stort engasjement blant deltagerne.

Eneste utenfor Kristiansand
Åros Ridesenter er eneste arrangørsted utenfor Kristiansand og Juhl-Thomsen takket Stall Olsen, Kristiansand og Søgne Rideklubb og Åros Ridesenter for at de deltar i den første utgaven av lekene.

- Noen sier at det viktigste ikke er å vinne, men å delta. Jeg vil si at det viktigste er å ha det gøy, sa ordføreren i sin åpningstale. 

- Vil inkludere alle
Hele arrangementet er rettet spesielt mot ungdom og Juhl-Thomsen sier til N247 at de også ønsker å inkludere unge som har behov for tilrettelegging for å delta i idretten.

- Dette vil være en del av den videre satsingen vår, og vi håper å inkludere flest mulig i arrangementet, sier han.

Ved åpningsseremonien var det Daniel og Cathrine som fikk æren av å holde banneret som ordføreren skulle klippe over. De deltar begge i den tilrettelagte ridetreningen ved Åros Ridesenter.

Tilrettelagt trening
Maren Persen er selv rytter ved ridesenteret, men i tillegg stiller hun hver uke som trener for andre som har behov for tilrettelegging. 

- Jeg har holdt på med dette ett år, men Daniel og Cathrine har vært på senteret lenger enn dette. Selv trives jeg veldig godt med dette og jeg tror utøverne også synes det er fint å holde på med. Det er også konkurranser hvor de kan delta, sier Persen.

- Treningen er veldig bra, den øker oppmerksomheten til de som deltar og er også god balansetrening. Det er en fin sport på mange måter. Det krever litt å ha kontroll på et stort dyr, sier Anniken Gray som også engasjerer seg i treningen.

- Det er et ganske unikt tilbud som finnes her ved ridesenteret og det er også grunnen til at jeg som ordfører og Søgne kommune engasjerer oss. Senteret har et tilbud som ikke mange andre kan gi og det har vært viktig for oss å gjøre det vi kan for at senteret skal kunne fortsette virksomheten her i Søgne, sier ordføreren. 

Det har tidligere vært usikkerhet omkring videre leieforhold til ridesenteret, men etter det N247 arbeides det nå intenst med en løsning som kan sikre fremtiden for senteret. N247 følger denne utviklingen og vil komme tilbake til saken når det foreligger en avklaring.

Konsert fredag kveld
Fredag, lørdag og søndag er det ridestevner med kvalifisering først og finaler på søndag. Fredag kveld klokken 20.00 er det stor gratiskonsert hvor flere artister skal delta.Sist oppdatert 11.08.2017 klokken 12:31 av Jon Aamodt

Daniel, trener Maren Persen, Anniken Gray og Cathrine hadde kontroll på banneret som ordfører Astrid Hilde klippet over, mens prosjektleder Kevin Juhl-Thomsen overvåket seremonien. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no