Senterpartiet i Vest-Agder går fra 3-11 prosent på VGs partibarometer som ble publisert torsdag. Ole Magne Omdal er storfornøyd med målingen, i følge fvn.no. (Foto: Nicolai Prebensen)

Senterpartiet nesten firedoblet i Vest-Agder

  Nicolai Prebensen
  10. aug. 2017
  19:57
Høyre stuper på VGs partibarometer som ble publisert torsdag. Stort bedre går det ikke for Frp, mens Senterpartiet har nesten en firedobling av stemmene fra forrige stortingsvalg og får 11 prosent av stemmene hvis valget hadde vært i dag. 

Arbeiderpartiet har også en liten nedgang, men er i følge barometeret det største partiet i Vest-Agder akkurat nå.

I partibarometeret som er utført av Infact for avisen får Høyre i Vest-Agder 21,3 prosent av stemmene mot 27,5 ved forrige valg i 2013. Fremskrittspartiet får 14,3 prosent mot 18,3 i 2013. Arbeiderpartiet faller også noe i partibarometeret og får 22 prosent mot 23,8 i 2013.

Respektive tall for de resterende partiene er:
  • Kristelig Folkeparti 14,7 prosent - 13,9 i 2013
  • SV 3,4 prosent - 2,6 i 2013
  • MDG 3,1 prosent - 2,2 2013
  • Venstre 4,3 prosent - 4,3 i 2013
  • Rødt 2,0 prosent - 0, 5 i 2013
  • Andre 3,8 prosent - 3,9 i 2013
Fvn.no har snakket med Senterpartiets 1. kandidat til stortingsvalget og Ole Magne Omdal sier til avisen at dette var overraskende, men ikke helt uventet.

- Trygge og gode lokalsamfunn
- Det er sentraliseringen folk ikke vil ha. Egdene ønsker trygge og gode lokalsamfunn som de styrer selv. Jeg vet at jeg maser mye om dyrket mark og matsikkerhet, men jeg tror folk i Agder synes vi har bygd ned landbruket nok. De vil ha trygg og sikker mat – og de er bekymret når over halvparten av maten importeres, sier han til avisen.

- Valgdagen som gjelder
Tor Marius Markussen er rådgiver for Høyre i Vest-Agder og sier til N247 at det er tallene valgdagen som gjelder.

- Jeg har ikke studert bakgrunnstallene, men 1000 spurte i meningsmålingen er kvalitativt. For vår del gjelder det å være ute og snakke med folk og vi opplever mye positivt når vi snakker med velgerne. Om det er kommunereformen som er bakgrunnen for nedgangen er jo en mulighet. Senterpartiet har vært standhaftige der, men det har vi også og vi må bare stå på helt frem til valget og håpe på at det arbeidet slår godt ut for oss, sier Markussen.

- På målinger hvor Høyre går ned, så er det viktig å tenke på hvor viktig jobb vi har de neste par ukene. Valgdagen vil vise sluttresultatet, og vi jobber i alle ledd for å sikre gjenvalg for borgerlig Regjering og fire nye år med Norunn Tveiten Benestad og Ingunn Foss på tinget, avslutter han.

- Over landsgjennomsnittet
- Vi ligger over landsgjennomsnittet som er 13,6 prosent på de målingene som foreligger per nå. I juni hadde Fædrelandsvennen en undersøkelse som ga oss 17,1 prosent av stemmene så det går opp og ned, sier Christian Eikeland (t.v. på bildet) som er valgkampleder for Vest-Agder Frp.

- Det er kun to poeng opp til resultatet fra forrige stortingsvalg, og med en måned igjen til valgdagen har jeg stor tro på en forbedring av det resultatet. Det får vi til ved hjelp av godt arbeid fremover, sier han.

- Kommer ikke på tinget
- Nei, jeg kommer ikke på Stortinget med et slikt resultat, men at vi i den meningsmålingen er størst i Vest-Agder er hyggelig, sier ordfører Astrid Hilde (bildet) som er partiets 3. kandidat på stortingslista.

- Partiet har regnet på at vi trenger 3000 flere stemmer enn ved forrige stortingsvalg for at jeg skal bli stortingsrepresentant. I dag ser det ikke slik ut, men det er jo stas å være 1. vara og det kan fort skje at jeg må til Oslo for å representere partiet i rikspolitikken. Dessuten kan det fort oppstå behov for personell i Oslo hvis Arbeiderpartiet danner regjering. sier hun.
Sist oppdatert 10.08.2017 klokken 22:49 av Nicolai Prebensen

Tor Marius Markussen er rådgiver for Vest-Agder Høyre. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no