Studentene Amalie Hilde og Helene Hagen benyttet torsdagen til å forhåndsstemme på Søgne rådhus. Her sammen med leder i Vest-Agder AUF Dennis Torkelsen. (Foto: Jon Aamodt)

Påminner studenter om å forhåndsstemme

  Jon Aamodt
  10. aug. 2017
  17:24
- Jeg tenker det er viktig å få fram at spesielt studenter som ikke er i hjemkommunen sin på valgdagen, må huske å forhåndsstemme nå, før 11. september, sier ordfører Astrid Hilde.

Fra 10. august kan alle stemmeberettigede levere forhåndsstemme til årets Stortingsvalg. Dette kan gjøres i alle kommuner, uavhengig av hvor du er bosatt. På selve valgdagen kan du kun stemme i din egen hjemkommune.

- Før du reiser
- Mange studenter reiser nå til et studiested utenfor hjemkommunen sin. Da kan det være lurt å levere forhåndsstemme før man flytter. Det er også mulig å levere forhåndsstemme ved UiA, men som sagt, ikke vent til valgdagen. Da er det for sent, sier ordføreren.

Ordføreren har selv en datter som skal studere i utlandet. Sammen med Helene Hagen var Amalie Hilde på Søgne rådhus torsdag og leverte sin forhåndsstemme.

Bedre tilrettelegging
- Det har vært litt dårlig tilrettelegging for at studenter skal ha mulighet for å stemme tidligere, men nå blir det ordnet slik at det er mulig å stemme på campus både i Kristiansand og Grimstad. Dette vil være på plass i slutten av august, sier leder av studentorganisasjonen i Agder, Kai Steffen Østensen til N247.

Han minner om at det er 240.000 studenter i landet og sier videre at valgdeltagelsen i denne gruppen tradisjonelt har vært lavere enn i befolkningen totalt.

Østensen sier også at det i slutten av august blir arrangert en egen debatt myntet på studentene. Her skal partienes kandidater delta og han håper dette kan være med å vekke interessen og løfte frem saker som er viktige for studentene i valgkampen.

- Bruk stemmeretten
- Mange studenter flytter, noen også utenlands. Da er det godt at vi har ordninger som dette så alle kan få benytte stemmeretten sin, sier leder i Vest-Agder AUF Dennis Bjørtvedt Torkelsen.

Han oppfordrer alle til å bruke stemmeretten og forhåndsstemme dersom de ikke er hjemme på valgdagen. 

Han sier at ungdom har vært blant de dårligste til å stemme, men når det blir gjort en innsats mot ungdommen så mener han de vil bruke stemmeretten.

- Jeg vil oppfordre all til å benytte seg av stemmeretten, uavhengig av hvilket parti de stemmer er det viktigste at de deltar, sier Torkelsen.
Sist oppdatert 10.08.2017 klokken 17:42 av Nicolai Prebensen

Amalie Hilde leverer sin forhåndsstemme før hun skal reise til Brussel som student. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no