Miriam Stausland er leder av sjøtjenesten i Agder politidistrikt. (Foto: Arkiv, Jon Aamodt)

139 bøter til nå

  Nicolai Prebensen
  06. aug. 2017
  14:55
Politibåten har skrevet ut 139 bøter så langt i sommer.

Det skriver fvn.no søndag ettermiddag.

I alt har politibåtene i distriktet, tre i alt samt en i beredskap, kontrollert 1400 båtførere og politioverbetjent Miriam Stausland sier til avisen at hun skulle ønske færre var tatt for fart. Stausland er leder for sjøtjenesten i Agder politidistrikt.

- 2300 båter
- Vi hadde et mål om å kontrollere 2300 båter i sommer, men om målet nås er avhengig av vær og vind, samt båttrafikken ut over sommeren. Det har vært en del vind og ruskete vær denne sommeren, og til tider har det vært lite båttrafikk i distriktet. I tillegg har vi hatt en del tekniske problemer med politibåten i Arendal slik at denne har ligget stille enkelte dager, sier hun.

I følge Fædrelandsvennen har det blitt delt ut 65 forenklede forelegg i Kristiansand og Søgne, 52 i Mandal i\og 22 i Arendal. Samlet har det vært skrevet ut 74 forenklede forelegg for fartsoverskridelser, 23 personer er anmeldt for promillekjøring, mens 41 har fått bot for brudd på vestpåbudet.

- Personlig synes jeg 74 forenklede forelegg for fart er for mange. Vi hadde håpet på at færre hadde blitt tatt for fart. Særlig i kombinasjonen med ruspåvirkning er dette et tall vi ikke er fornøyd med, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Politibåten i Kristiansand under en aksjon i Søgne-skjærgården i forbindelse med flere båttyverier for få dager siden. (Foto: Nicolai Prebensen).

1500 kroner
Det koster 1500 kroner å bli tatt for fart på sjøen. Dersom en båtfører blir anmeldt for for høy fart kan det bli adskillig dyrere.

Stausland forteller til avisen at det i år har vært en økt beredskap på sjøen. Hun mener det er viktig med politiets tilstedeværelse.

- Vi har hatt kontroller inn mot festivaler, arrangementer som har samlet mye båtfolk på Fiskebrygga i Kristiansand og patruljert langs kysten, sier hun.

Hun sier videre at politibåtene også har rykket ut etter tips fra publikum.

- Jeg håper og tror folk setter pris på at vi er der ute, avslutter hun.

En aktiv sommer for politibåtene i Agder politidistrikt. (Foto: Arkiv, Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no