Caroline Finnestad Lund klatret helt til topps i rekruttklassen under årets Landskytterstevne. (Foto: Skjermdump med tillatelse fra DFS.)

Gull til Caroline, sølv til Andreas

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  03. aug. 2017
  16:44
Caroline Finnestad Lund prikket inn åtte nye tiere og sikret NM-tittelen med 348 poeng i rekruttfinalen på årets Landskytterstevne.

Caroline lå på skive en i finalen med 250 poeng og perfekt utgangspunkt før den avgjørende finalerunden. 

På de siste ti skuddene ble det åtte 10ere og to treff i nieren for den unge Søgnejenta. 

- Det er helt ubeskrivelig, jeg var veldig nervøs, sa Caroline da hun ble intervjuet på banen etter at seieren var sikret.

- Pappa er stolt
- Dette var kjempegøy. Jeg var sikker på at jeg skulle skru enda et par knepp til venstre, men det holdt likevel, sier Caroline til N247 like etter premieutdelingen.

Caroline kjempet mot 75 andre rekrutter, og kan nå kalles Norges beste rekrutt.

- Det var forferdelig spennende. Jeg var helt sikker på at det siste skuddet også var en nier, det var det heldigvis ikke. Pappa er stolt nå, avslutter Caroline.

Dermed har Caroline plukket med seg ett gull og ett sølv i dagens skytinger. I morgen skyter hun feltfinale.

Andreplass etter omskyting for Andreas
Det ble en sterk andreplass til Andreas Finnestad Lund etter 99 poeng i omskyting om finaleseieren i juniorklassen på Landskytterstevnet. 

Amdreas hadde sammen med to andre skyttere 250 poeng og lå på andreplass før finalerunden.

I finalen skjøt både Andreas Finnestad Lund og Mette Strandlien 100 poeng med åtte innertreff. Dermed måtte det omskyting til for å kåre en vinner.

Omskytingen ble svært spennende, men allerede før siste skudd ble anvist var det klart at Mette Strandlien ville ta seieren med flere innertreff enn Andreas. Siste skuddet til Andreas ble en nier og han endte dermed på 99 poeng i omskytingen mot Strandliens 100. 

- Skuffet
- Andreas er veldig skuffet. Men nå går det en time, så vil han innse at det å bli nummer to i et NM er veldig bra, sier pappa Tor Harald Lund til N247 etter omskytingen.

I morgen skyter Caroline Finnestad Lund og Tor Harald feltfinaler. Så sant DFS sender disse, kan du følge konkurransene live her på N247.
Sist oppdatert 03.08.2017 klokken 18:32 av Nicolai Prebensen

Andreas Finnestad Lund fikk gode råd av papp Tor Harald Lund før omskytingen i juniorfinalen torsdag kveld. (Foto: Skjermdump med tillatelse fra DFS.)

Caroline Finnestad Lund klatret helt til topps i rekruttklassen under årets Landskytterstevne. (Foto: Mette Finnestad)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no