Statsråd Ketil Solvik-Olsen var torsdag på befaring ved Trysfjorden i Søgne sammen med representanter for Nye Veier AS som skal bygge ny E39 fra Kristiansand til Stavanger. (Foto: Jon Aamodt)

- Imponert over Nye Veier

  Jon Aamodt
  03. aug. 2017
  14:50
Statsråd Ketil Solvik-Olsen besøkte torsdag Nye Veier AS for å bli orientert om status i selskapet som skal bygge ny E39 fra Kristiansand til Stavanger. I pøsende regnvær ankom statsråden med følge Holmenbakken for å se hvor en ny bro skal erstatte veistrekningen som til stadighet skaper problemer for trafikkavviklingen på hovedåren mellom Sørlandet og Rogaland.

Store besparelser
- Jeg er utrolig imponert over Nye Veier og måten de ser helheten i prosjektet. Vi snakker om besparelser på milliarder ved å tenke annerledes, sier Solvik-Olsen. 

Han ser for seg en at ny firefelts vei på hele strekningen kan være ferdig i perioden 2027-2030 i stedet for en klattvis bygging som ville ha forlenget byggeperioden med flere tiår og medført betydelig økte kostnader.

Belastet strekning
FrPs Åse Michalsen som er lokalkjent på strekningen forbi Trysfjorden minnet om alvorlige ulykker og vinterlige forhold som til stadighet har skapt problemer i bakkene øst og vest for fjorden.

- Det er jo også den første fjorden turistene får se når de kommer med ferja og kjører vestover fra Kristiansand, sier Michalsen. 

- Viktig at vi fortsetter
- Støre (Jonas Gahr, red. anm,) har tidligere uttalt at det ikke er behov for firefelts vei med 110 km/t på hele strekningen, men vi har sett tidligere resultater av slik utbygging og ønsker ikke å gjøre samme feil om igjen. Det finnes andre som gjerne vil sitte i den stolen jeg har idag som ikke ser det på samme måte som oss, så jeg håper vi får fortsette og at Nye Veier også får fortsette som idag, sier Solvik-Olsen.


Ingen ting å si på stemningen til statsråd Ketil Solvik-Olsen og FrPs Åse Michalsen selv om været ikke viste seg fra sin beste side da følget var på befaring i Holmenbakken torsdag. (Foto: Jon Aamodt)

Statsråd Ketil Solvik-Olsen var torsdag på befaring ved Trysfjorden i Søgne sammen med representanter for Nye Veier AS som skal bygge ny E39 fra Kristiansand til Stavanger. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no