Kjøpmann Svein Arne Vilhelmsen ved innsamlingskassene sammen med Henrik Vilhelmsen som sørger for at alt blir vei og registrert riktig i journalen. (Foto: Jon Aamodt)

- Hvordan går det med millionen Vilhelmsen?

  Jon Aamodt
  24. juli 2017
  16:48
13. desember 2016 skrev N247 om Svein Arild Vilhelmsen som skal gi bort en million kroner til frivillige lag og foreninger i nærområdet sitt.


Godt og vel halvveis i 2017 forteller Vilhelmsen hva som er status for utdelingen.

- På forhånd hadde jeg fått tak i 40 kasser, en til hvert lag som jeg tenkte ville melde seg. Etter at vi var igang med registrering måtte jeg supplere litt og i alt er det 48 lag og foreninger som er med. Vi har gjort opp status slik det så ut 30.06 og den viser at her er det mange lag som kan vente seg en slump penger til nyttår, sier Vilhelmsen.

- En mulighet for å markere seg
Han forteller videre at mange av lagene som er med hadde han aldri hørt om tidligere og slik sett er dette også en måte for de mindre kjente organisasjonene til å profilere seg for bygdefolket.

- I butikken får vi utrolig mange positive tilbakemeldinger fra kunder som synes dette er et flott tiltak, og vi synes selv at det er fint å kunne gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Det er utrolig mange som jobber frivillig og gjør en flott innsats for barn, ungdom og andre ulike grupper. Vi hører jo at mange utfordrer familie og venner for at de skal legge kassalappen i en bestemt kurv, så her er det mange som engasjerer seg, sier kjøpmannen.

- Hvert gram teller
Vilhelmsen gjentar hvordan det hele fungerer.

- Legg kvitteringen i kassa til det laget du vil støtte. Til slutt blir alt veid og pengene fordeles etter vekta. Har et lag fått ti prosent av totalvekta i sin kasse, får de også ti prosent av pengene. Så enkelt er det, sier han.

Etter halvgått distanse er det Greipstad IL som ligger an til å få den største potten. Med 13% av totalvekta på kvitteringene ligger idrettslaget an til å motta 130.000 kroner. Songdalen skolekorps, Rosseland Ryttersportklubb og Torsdagsklubben ligger an til å kunne motta rundt 60.000 kroner hver, men flere andre lag kan også se frem til betydelig støtte.

Ved siste kontroll 30.06 viste vekta ca 17 kilo med kvitteringer. Det vil si at rundt 20.000 kvitteringer er fordelt i de 48 kassene som står stablet opp i KIWI-butikken i Brennåsen.

Avgjøres julaften
- Vi lager en ny status i slutten av august og i slutten av oktober. De foreløpige resultatene henger vi opp i butikken slik at alle kan følge med på sitt lag. Julaften er det slutt og da gjør vi opp sluttregnskapet. Målet er at mottakerne skal ha pengene på konto før nyttårsaften, sier den blide kjøpmannen i Brennåsen.  
Sist oppdatert 24.07.2017 klokken 17:08 av Nicolai Prebensen

Det er ikke første gangen kjøpmannen på KIWI støtter lokale ildsjeler. Bildet er fra 6. desember 2016 da Vilhelmsen doblet innsamlede midler til et godt formål (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no