Påkjørt i utlandet – regningen kom på over en halv million kroner

Publisert

En av ti i Vest-Agder har feriert i utlandet uten reiseforsikring
En ny undersøkelse som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige viser at svært mange av innbyggerne i Vest-Agder har feriert i utlandet uten reiseforsikring. Arne Voll er kommunikasjonssjef i Gjensidige og er overrasket over resultatene fra den ferske undersøkelsen. 
- Når 9 prosent av innbyggerne i Vest-Agder har gamblet på å reise uten forsikring, skaper det grunn til bekymring, sier han. 
I tillegg viser undersøkelsen at det er de unge mellom 18 og 29 år som synder mest. I denne aldersgruppen sier 19 prosent eller to av ti det samme.
-  Det betyr at flere tusen unge menn og kvinner fra fylket har «gamblet» på at dette skal gå bra, sier han.

Må ha reiseforsikring
- Mange unge har følelsen av at de er «udødelig og at dette ikke skjer meg. Her er det dessverre noen som tar feil, sier Voll. For mange i denne aldersgruppen er det kanskje første gang de reiser på ferie til syden eller utlandet uten mor og far. Ungdom er en utsatt aldersgruppe med tanke på blant annet festing, bruk av alkohol og trafikkulykker.

Kostbare og alvorlig skader
Blir du skadet eller syk i utlandet kan det bli fryktelig dyrt. En kunde av oss ble påkjørt av en bil i USA, der sjåføren stakk av. Kunden havnet på sykehus og de totale kostnadene endte på 600.000 kroner. En annen kunde fikk dykkersyke på en reise i Afrika. Behandling og hjemtransport endte på en halv million kroner. Uten reiseforsikring må disse utgiftene dekkes av egen lomme. 
- Samme hvor forsiktig en kan være, er det umulig å gardere seg 100 prosent. Det å dra på ferie uten reiseforsikring til utlandet er et økonomisk sjansespill, sier Voll.

Typiske sykdommer og skader
  • Turistmage
  • Luftveisinfeksjoner
  • Hudproblemer
  • Urinveisinfeksjoner
  • Tropiske sykdommer
  • Brudd- og kuttskader
Arne Voll er kommunikasjonssjef i Gjensidige (Foto: Gjensidige)
Powered by Labrador CMS