Terje <> Jahnsen og Tore Nilsen tar mandag i mot ti tyske cruiseturister som skal padle Søgne-skjærgården på tre timer. (Foto: Nicolai Prebensen)

Prøver seg på cruiseturister

  Nicolai Prebensen
  22. juli 2017
  20:21
Mandag tar Søgne Kajakklubb i mot ti tyske cruiseturister som skal se Søgne-skjærgården fra kajakk.

I samarbeid med Visit Søgne prøver den stadig voksende kajakklubben i bygda ut nye måter å øke aktiviteten på. Klubbens nestleder, Terje Jahnsen forteller om en klubb som nå går nye veier etter å ha satt i gang flere prosjekter de siste årene.

- På nett
- For få år siden gikk vi på nett, både med nettside og Facebook-side og vi har nå rundt 60 aktive medlemmer. Vi har gått fra å være en «flattvannsgruppe» til også å drive med havpadling. I tillegg kjører vi flere kurs for nybegynnere og møtes fast en gang i uken gjennom hele sommerhalvåret, sier han.

Avhengig av hvem som møter opp på de faste dagene velger de en tur opp elva, eller ut i åpent vann.

- Uformelle
- Vi er en uformell klubb, og vil gjerne at enda flere finner ut av denne flotte fritidsaktiviteten. Det er vanskelig å komme nærmere naturen enn i en kajakk, og vi vil gjerne ha enda flere unge med på laget, forteller Jahnsen videre.

Mandag tar de i mot charterturister og Jahnsen forteller at de er litt spente på hvordan dette skal gå.

- Verken formann i klubben, Tore Eriksen eller jeg snakker tysk, og det er vi som skal lede den tyske gruppen. Vi vet jo heller ikke noe om hvilke erfaringer de ti har med kajakk. Vi er blitt lovet erfarne padlere, men akkurat det finner vi ut av mandag, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Vi gleder oss til å møte den første gruppen med cruiseturister førstkommende mandag, sier nestleder i Søgne Kajakklubb, sier Terje Jahnsen til N247 lørdag.


Olavsundet
- Viser det seg at de kan behandle en kajakk tar vi dem ut til Åroslandet, videre utover skjærgården og ender opp i Olavsundet. Det hadde vært det ideelle slik at vi kan vise frem det aller beste av norsk skjærgård.

- Vi ser på dette som et stort potensiale for klubben vår og sprer ordet seg blant cruiseselskapene kan vi få mer å gjøre enn vi kan klare. Derfor har vi kontakt med Kristiansand kajakklubb som mer enn gjerne vil være med hvis dette skulle «ta av», sier han.

Jahnsen forteller et dette er for å gi turistene et alternativ til bussturer eller vandreturer i Kvadraturen eller Ravnedalen i Kristiansand.

- Enkelt valg
- Jeg leste nylig at cruiseturistene betaler forholdsvis mye for en spasertur gjennom byen. Vi tar ikke mer enn rundt halvparten for en tre timers tur i kajakk i vår flotte skjærgård. Vel er spaserturer både i Kristiansand og i Høllen flott, men jeg er ikke i tvil om hva jeg ville valgt, hvis jeg kunne velge, avslutter han.

- Det blir spennende å se om dette har en fremtid i seg, sier Jahnsen til N247. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no