100-metersbeltet er nå markert på kommunekartet og kan lastes ned som egen App til mobiltelefon. (Foto: Skjermdump fra Norkart)

App viser hundremetersbeltet

  Jon Aamodt
  05. juli 2017
  13:28
I mobilappen «Kommunekart» kan du på en enkel måte finne ut om eiendommen din ligger innenfor hundremetersbeltet. Det kan spare deg for unødige søknader hvis du bor utenfor, eller en mindre hyggelig overraskelse om du bor innenfor grensen og gjør tiltak som er søknadspliktige.

"Kommunal- og moderniseringsdepartementet har endret tolkningen av plan- og bygningslovens § 1-8, slik at det nå er et generelt byggeforbud innenfor 100-metersbeltet langs sjøen, også innenfor eldre reguleringsplaner, dersom det ikke er fastsatt byggegrense". Dette skriver Søgne kommune på egne hjemmesider. 


Gratis å sjekke
Appen fra Norkart er gratis og tilgjengelig både for Android og  iPhone. Kommunekart med 100-metersbeltet kan også leses i nettleser fra PC.

- Er du i tvil om hva du kan gjøre på eiendommen din om du bor i 100-metersbeltet, så ta kontakt med Servicetorget i kommunen. Det samme gjelder om du er usikker på hvor grensen går eller har andre spørsmål om tiltak på eiendommen din, sier kommunalsjef Torkjell Tofte til N247.


Slik vises 100-metersbeltet på mobiltelefonen i den nye appen fra Norkart. (Foto: Skjermdump fra Norkart)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no