Fotograf Magnus Furset sørger for at actionkameraet på hodet til Lars Verket fungerer som det skal før avgang fra Høllen mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Lager fem padleprogram fra Søgne-skjærgården

  Nicolai Prebensen
  03. juli 2017
  20:37
Kajakkpadling er en langsom, enkel og rytmisk aktivitet som innbyr til ettertanke. Her kommer padlosofien inn. Min padlosofi er dypt inspirert av dypøkologien til Arne Næss. I kajakken er det enkelt å se at større ikke alltid er bedre. Naturen kommer tett innpå, og jeg er ydmykt tilstede. Enkelheten og langsomheten setter hverdagens kompliserthet og mas i perspektiv. Ikke minst får kajakkpadlere nyte godt av stillheten. Dette er verdier vi er i ferd med å miste i dagens samfunn. Dette skriver padlosofen Lars Verket på sin hjemmeside.

Fem pasdleguider
Padlingen hans har resultert i i «Fem padleguider til Sør-Norge» og «En lang kajakktur mot Nidaros». Nå skal han filme seks til syv nye episoder til Fri flyt-serien «Padleperler i Norge». En fra Kristiansand-skjærgården, en fra Ryvingen fyr i Mandal og fire eller fem fra Søgne-skjærgården.

Filmene skal etter redigering publiseres på nettstedet fftv.no

Verket levde av padlingen i 10 år frem til årsskiftet 2016-17, hvor han tok en
jobb i 50 prosentstilling som «Livsstyrketrener og Friluftsveg-Gleder» ved Sørlandet rehabiliteringssenter. Padlosofen er også kjent for sin Padlepilgrim - fra Tønsberg til Nidaros.

- Mye i Søgne-skjærgården
- Vi skal padle mye her i dette skjærgårdsparadiset, sier Lars Verket som har med seg fotograf og dronepilot Magnus Furset, Johan Hefermel fra Padlespesialisten og Jarle Føreland, frilufts- og padleentusiast fra Kristiansand.

- Vi skal innom Ny-Hellesund selvfølgelig, Verftet, Skarvøya, området rundt Hundsøya kommer vi sikkert også til å filme og andre perler vi kommer over etterhvert, forteller han videre, ivrig etter å komme seg ut på sjøen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Padlerne på vei ut i Søgne-skjærgården mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Eldorado
- Søgne-skjærgården er et eldorado for padlere, med alle sine holmer og skjær, trange sund og vakker natur. Det er enkelt å finne seg smule farvann hvis det skulle blåse litt, og det gjør denne kommunen ganske unik for familier og nybegynnere som ønsker å padle, fortsetter han.

På sin hjemmeside skriver Verket at som et godt råd hvis du skal padle og ikke er helt vant med fritidssysselen, er det lurt å finne et område der du ikke er altfor værutsatt.

- I så måte er Søgnes skjærgård veldig takknemlig å bruke, skriver han.

Fotograf Magnus Furset sier til N247 at det vil ta tre til fire uker å redigere ferdig filmene innen de publiseres på fftv.no.

Bildet under: Lars Verket lever og ånder for padlingen. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 03.07.2017 klokken 23:53 av Nicolai Prebensen

Fotograf Magnus Furset og Lars Verket i Høllen mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no