- 80 prosents ballbesittelse hjelper ikke

Søgne FK - Randesund 1-2 (0-1), herrenes 4. divisjon, Søgne stadion.

Vi har sett det før, og med mindre noe skjer vil vi se det igjen. Lørdagens ettermiddagskamp mot Randesund var mer eller mindre et mareritt å bivåne. Hjemmelaget hadde kontroll på ballen i 80 prosent av tiden, men klarer ikke å score mål. Det måtte et fantastisk langskudd og utlikning til 1-1 fra stopperen Martin Skaiå, før ballen lå i nota seks minutter ut i 2. omgang.
Sjanseløs keeper
I forkant hadde han forsert halve banen fra sin stopperplass og dro til fra 25 meter, utagbart for kristiansandskeeperen.
Skaiå var i tvil om han kunne spille kampen etter et lite overtråkk under oppvarming, men han stod kampen ut til terningkast fem og en halv. Sammen med Jon Bartok Djuve var det de unge talentene som scoret høyest på spillerbørsen lørdag.
Mangler ikke tæl
Søgne-herrene ligger nå faretruende nær nedrykksstriden selv om snaut halve sesongen er ferdigspilt. Problemet har vært og er at det scores ikke mål. Laget virker uorganisert og det kan virke som om spillet er planløst i angrep. Innsats og taklingsvilje mangler ikke, men det mangler en strategi i spillet de siste 30 meterne inn mot motstanderens mål.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Martin Skaiå var her nære på scoring nummer to i andre omgang. (Foto: Nicolai Prebensen).
Da spillende trener Morten Dalene kom inn på banen som spiss midt i andre omgang var ordren at fotballen skulle pumpes inn i 16-meteren. Så skjedde ikke. At en plan, hvis det finnes noen, ikke følges kan det ikke gå bra.
Mangler laget en sterk person som kan få orden på formasjoner og angrep?
Dalene sa til N247 at laget er for godt til å rykke ned. Ja, det kan så være, men det hjelper lite hvis ikke noe skjer frem mot høstsesongen. Ballbesittelse gir ikke poeng, det gjør flere mål enn motstanderen i hver eneste kamp.
I ettermiddagens kamp kom begge målene mot etter en forsvarsglipp, Det var de to gangene det glapp. Forsvaret skal ikke lastes for dette. Når presset blir så stort mot motstanderens mål, blir det ofte store rom bak. Seiersmålet til Randesund kom slik. Det første målet til bortelaget kom etter en uheldig klarering under ett av Randesunds få angrep.
Reddet straffe
Det skal også nevnes at Jesper Augustinsen Andersen reddet et straffespark i første omgang, og heller ikke han skal lastes for tapet denne serierunden.
Skaff dere en trener som har «all makt», ikke en liten armada av trenere slik det er nå. N247 tror ikke fire spillende trenere er løsningen for Søgne FKs herrelag.

Spillende trener Morten Dalene ga ordre om «pumping» av ball inn mot 16-meteren. Her er en av de få han fikk, dessverre uten resultat. (Foto: Nicolai Prebensen).
Nytt system
Nytt seriesystem gjør også at flere lag kan ryke ned til 5. divisjon neste sesong. I følge Norges Fotballforbund er det slik nå at i 4.divisjon rykker vinner av serien opp til Regionsligaen.
Nedrykk styres av antall lokale lag som rykker ned fra regionsligaen, pluss ett lag. F.eks rykker to lag ned fra Regionsligaen vil det rykke tre lag ned fra alle divisjoner med unntak av 9.divisjon.
Neste seriekamp er hjemme mot Donn den 28. juni klokken 18.00.
Martin Skaiå fyrer av fra 25 meter i 2. omgang, utagbart for keeper. En trøst etter et surt tap på hjemmebane lørdag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Jon Bartok Djuve spilte en stor kamp lørdag. (Foto: Nicolai Prebensen)