Hjemmelaget skuffet mot Søgne FK

Av Petter Emil Wikøren - Lindesnes Avis
MK tok i mot Søgne i Idrettsparken tirsdag. Det ble en tett duell hvor bortelaget var mest fornøyd etter 90 minutter.
MANDAL: MK slet i første omgang mot et duellsterkt bortelag som var først på ballen i de fleste situasjonene. Hjemmelaget hadde store problemer med presisjonen i den kraftige vinden. Et unormalt antall pasninger gikk ut over linja og når effektiviteten igjen var dårlig ble det en enklere oppgave for gjestene Søgne enn mange forventet.
Bortelaget tok føringen etter 17 minutter hvor Ditlef Ueland fikk skyte uhindret. Keeper Bård Høksaas kom ikke raskt nok ned på skuddet og Søgne tok ledelsen på sin første store sjanse.
MK kom rundt på høyrekanten ved flere anledninger i første omgang, men også her ble presisjonen for dårlig til at det utgjorde noen stor fare for Søgnes forsvar. Det nærmeste kom Thomas Aukland da han upresset gikk opp på en corner. Kapteinen kom ikke over ballen og avslutningen gikk over.
- Fotball er et enkelt spill og Søgne klarer å nøytralisere oss i dag, sa MK trener Per Gunnar Laudal etter kampen.
Langskudd
Søgne stilte med Morten Dalene i mål i mangel på keeper. Det klarte MK kun å utnytte en gang. Fra 35 meter knallet Håkon Reisvaag Lindland til og en elendig plassert keeper kunne ikke gjøre noe med skuddet.
Men etter 31. minutter klarte nok en gang Søgne å utnytte de få sjansene laget skapte. Etter en corner var Martin Skaiå sist på ballen og Søgne gikk opp til 1–2 ledelse.
- De har to sjanser i første omgang og de scorer på begge. Vi er for unøyaktige og sliter nok en gang med effektiviteten. Men ser du på sjansestatistikken er det ikke mange sjanser totalt sett, sier Laudal.
Mange bytter
Peter Kjellby ble byttet ut allerede etter 35. minutter etter å ha fått en smell. Inn kom Endre Omland og det gjorde at Søgne fikk noe mer å hanskes med bakover.
Etter pausen kom Peder Dovland og Magnus Jorstad inn for Simon Valand og Tobias Aanensen i et forsøk for å skape mer fremover. Byttene hadde effekt og kombinert med slitne Søgne bein tok MK mer over. Midtveis i omgangen kom Luis Yovanny Peralta inn. På en av sine første berøringer på ballen satte han inn 2–2 etter corner.
– Jeg måtte gjøre noe for å få spillet i gang, og Peder Dovland er god, men ellers får vi ikke tingene til. Men vi må tåle at vi ikke alltid får det til, sier Laudal.
Skuffet
MK-trener Per Gunnar Laudal er ikke fornøyd. På tross av stor overmakt i sluttminuttene klarte aldri hjemmelaget å få den siste scoringen som hadde sikret seier.
– Jeg er skuffa i dag. Hadde vi hatt 11 spillere som hadde energi hadde vi kjørt over dem i dag. Men vi gjør ingenting av det vi hadde blitt enige om, sier Laudal.
Målscorere for Søgne var Ditlef Ueland og Martin Skaiå.
Ditlef Ueland har scoret. (Foto: Nicolai Prebensen)