Det er boligtomter i første trinn av Kjellandsheia som i disse dager legger tomter ut for salg, 14 år etter at planleggingen begynte. (Foto: Anders Martinsen)

- Starten på en ny «bydel»

  Jon Aamodt
  03. juni 2017
  10:12
- Fjorten år etter at vi første gang kastet blikket på Kjellandsheia er det endelig klart for den offisielle salgstarten. I denne omgang er det 68 boliger som skal bygges og med det innleder starten på det som blir en ny «bydel» i Søgne, sier Ole Johan Bueklev i Repstad Eiendom til N247.


Det har vært en lang vei fram til første byggetrinn som nå ligger klar for å slippe til boligkjøperne. Først rundt fem år med dialog med kommunen og andre berørte parter, et arbeid som resulterte i kommunedelplan for Kjellandsheia. Siden 2013 har reguleringsarbeidet pågått og i 2016 startet arbeidet med infrastruktur og klargjøring av tomter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Infrastrukturarbeidet inn til Kjellandsheia syd startet i november 2016. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Riktig å satse
- Planleggingstiden har vært lang. Derfor er det gledelig når vi i dag ser at det var riktig da vi i sin tid satset på Kjellandsheia, sier Bueklev.

- Nå ligger tomtene ferdig planert. Veier, lekeplass og øvrig infrastruktur er på plass og skal gjøre det enkelt når tomtekjøperne skal i gang med husbygging, sier Bjørn Stephansen.

- Her er det lagt til rette for boligtyper for alle. Vi legger ut mange eneboligtomter og det er også plassert inn to- og firemannsboliger i dette byggetrinnet som bygges rundt et stort fellesområde med stier og aktivitetstilbud. Like nedenfor tomtene er det anlagt ny båthavn og bare noen minutters gange fra husene finner du ei flott ny sandstrand, sier Bueklev.

Legger til rette for friluftsliv
I alt skal det bygges rundt 2 000 nye boenheter i Kjellandsheia før hele området er ferdig. Utbyggerne har lagt stor vekt på områdets beliggenhet og hvilke muligheter dette gir for friluftsliv. Rundt området skal det opparbeides turveier, stier, lysløype, settes ut benker og bord, lages grillplasser, gapahuk og tilsvarende aktiviteter.

- Det er allerede forhåndssolgt noen tomter, men nå tør vi å slippe inn folk i området og da får vi en bedre følelse av hvordan alt dette kommer til å utvikle seg, sier utbyggerne.

Begge gleder seg til 8. juni da den offisielle salgstarten skal markeres med grillfest og visning av den nye «bydelen» i Søgne.

Slik fremstår Kjellandsheia Syd i prospektet til Repstad Eiendom.

Bjørn Stephansen og Ole Johan Bueklev i Repstad Eiendom har brukt 14 år fra idé til realisering av boligfeltet Kjellandsheia syd. (Foto: Nicolai Prebensen)




Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no