Hummerviga fredag ettermiddag.

Gjensyn: Nå seiler «Obama» for fulle seil

  Nicolai Prebensen
  16. aug. 2017
  17:40
Den 19. mai i år produserte vi et videoinnslag (se videovinduet) om prosjekt «Obama», Ole Hallandvik og Arne Aanensens selvbygde nedskalerte 12-meter (seilbåt). Den gangen var ikke riggen kommet på plass, men dåp ble det.

Under dåpen hadde selvbyggerne følgende å si: - Aldri før har så få jobba så lenge for så lite.

Denne uttalelsen har kommet mange for øre, og N247 har derfor på mange oppfordringer hentet denne saken opp igjen, i oppgradert versjon.

Herrene brukte åtte år på prosjektet, og i det vi vel kan kalle i omtrent samme tempo, kom riggen på plass. Onsdag var det endelig klart for tur inn Vigekilen for fulle seil.

«Obama» er blitt en vakker båt, og seiler akkurat slik en «12-meter» skal, tegnet av Johan Anker. Det er ikke fritt for at det oste litt stolthet ut av cockpit med Hallandvik som skipper og Aanenesen som fokkeslask. «Obama» seilte som en drøm.

Artikkelen fortsetter under bildet.
«Obama» og dens eiere for fulle seil i den vakre Søgne-skjærgården onsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Tidligere:
Hver tirsdag gjennom vinterhalvåret i åtte år har Ole Hallandvik og Arne Aanenesen bygget sitt flytende smykke. Båten er en nedskalert 12-meter etter tegninger fra Johan Anker.

- Originalen er 23 meter, denne er seks. Garasjen var ikke større, sier båtbyggerne. Resten av historien får du i Nett TV-vinduet.
Sist oppdatert 16.08.2017 klokken 13:38 av Nicolai Prebensen

Båtbyggerne Arne Hallandvik og Arne Aanonsen får litt i plastblasset som seg hør og bør når en båt er døpt. (Foto: Skjermdump fra video)

Den nedskalerte 12-meteren er blitt til en "seks-meter". (Foto: Skjermdump fra video)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no