Torvet på Tangvall 17. mai 2017.

Fest og drømmestipend

  Nicolai Prebensen
  17. mai 2017
  16:07
I Nett TV-vinduet ser du noen klipp fra festarrangementet på Tangvall 17. mai 2017. Du får også to korte intervjuer med de to unge kunstnerne som vant Drømmestipendet i Søgne kommune. Dette kan du lese mer om i artikkelen.

100 utøvere
100 unge kulturutøvere trer i mai inn i rekken av totalt 1400 kulturtalenter, som siden
2004 har mottatt Drømmestipendet. I år deles det ut stipender på 10 000 kroner, til
sammen én million kroner.

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Torvet på Tangvall 17. mai 2017.

Flere tusen tilskuere
På selveste nasjonaldagen og med flere tusen tilskuere til stede på torvet på Tangvall fikk Astrid Johannessen og Martin Fredriksen utdelt Drømmestipendet pålydende kroner 10 000 hver og de var selvsagt strålende fornøyde med dagen.

Astrid og Martin kommenterer prisen i Nett TV-vinduet.

- Alle norske kommuner kan levere inntil seks nominasjoner, én i hver av kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst, sirkus og annet. Det er leder ved kulturskolen som - ofte etter omfattende juryarbeid med flere involverte - beslutter hvem som skal være kommunens kandidat(er) til Drømmestipendet, skriver Drømmestipendet i en pressemelding.

Inspirasjon til videre utvikling
- Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Sammen har vi tro på at Drømmestipendet bidrar til at talentfulle barn og unge får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig er Drømmestipendet med på å sette fokus på viktigheten av at barn og unge får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

- Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for 14. året på rad kan hedre unge kulturtalenter over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt på kultursiden. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier sponsoransvarlig Pål Enger i Norsk Tipping.

Bildet: Astrid Johannessen og Martin Fredriksen mottok Drømmestipendet under festarrangementet på torvet 17. mai 2017.

Dancing Darlings under festarrangementet på torvet onsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Leder av 17. mai-komiteen, Øyvind Lorentsen etterlyste eier av denne vesken under arrangementet på torvet. Er den din kan du få den tilbake ved å kontakte Lorentsen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no