Henrik Aamodt og Bodil Try høstet torsdag formiddag årets første kål. Tidligst igjen? (Foto: Nicolai Prebensen)

Slo fjoråret med en dag

  Nicolai Prebensen
  11. mai 2017
  13:33
Ikke vet vi hva familien Try putter under presenningene på Stauslandstunet, men torsdag, etter en heller kald vår, ble den første tidligkålen høstet og levert til en grossist i Tvedestrand. Kålen var ikke veldig stor, men mer enn stor nok til at tanken på et måltid med ny kål fristet.
 

- Utålmodig
- Det er bare noen få kasser til en svært utålmodig grossist som går avgårde i dag, men vi håper på noen fine dager fremover slik at vi kan få levert i alle fall noe til Bunnpris på Tangvall før 17. mai, sier Bodil Try som sammen med Henrik Aamodt høstet årets første kål i formiddag.

Rundt den 20. mai håper produsenten på at det kan høstes så det monner.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Snart klar for butikk. (Foto: Nicolai Prebensen).

- April har vært to grader kaldere i gjennomsnitt enn i fjor og spesielt om nettene har det været veldig kjølig. Da stopper veksten opp og først ved 17 til 18 grader krøller kålen seg maksimalt. Litt sol på duken gjør at temperaturen stiger fort, slik vi hadde det for noen dager siden. Da storkoser planten seg og vi får hurtig vekst, sier Henrik i det høstingen foreløpig er over og duken igjen legges over plantene.

Riktig vei
I fjor ble den først kålen på Stauslandstunet høstet 12. mai, en dag senere enn i år. Selv om temperaturene sier noe annet, går det mot sommer.

Duken måtte på igjen etter høstingen i påvente av varmere vær. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no