- Det blir isbu i år også, så dessverre Audun, plenen er ikke ledig til sauebeite, sier kjøpmann Vidar Nilssen. (Foto: Jon Aamodt)

- Jada, det blir isbu

  Jon Aamodt
  11. mai 2017
  12:12
Han trengte litt tid for å få alle brikkene på plass, men nå har kjøpmann Vidar Nilssen i Høllen bestemt seg. Det blir isbu i år også. Attraksjonen som kom til Høllen i 2014, 200 år etter at Norge fikk sin egen grunnlov kommer på plass i år også, men ikke tidsnok til å bli med på feiring av nasjonaldagen.

- Det hadde blitt litt for mye stress å ha den åpen til 17. mai. Det er mye som skal på plass. Transport, rengjøring, klargjøring med varer og ikke minst må vi ha på plass betjeningen, sier Nilssen.

Åpner før pinse
Målet er å være i drift før pinse, kanskje allerede til Kristi Himmelfartsdag som i år er 25. mai.

- Bua er blitt en attraksjon og selv om det ikke er en økonomisk gullgruve så avhjelper det på belastningen inne i butikken når vi kan ekspedere isspisere utendørs, sier Nilssen.

Heldigvis for kjøpmannen trengs ingen politisk behandling for å komme i gang. Han forteller tvert imot om en grei dialog med administrasjonen i kommunen, så den siden av saken er han ikke bekymret for.

Dessert til Vertshuset
Nilsen har også gjort en grei avtale med eierne av Vertshuset.

- Vi har avtalt at Vertshusets spisegjester kan komme ned og kjøpe seg is til dessert. Denne kan de ta med seg tilbake til Vertshuset og fortsette måltidet der i godt selskap. Dette tror vi kan bli en grei ordning, ikke minst for gjestene, sier Nilssen. 

- Så dessverre Audun, det blir nok ikke mulig for deg å leie plenen til sauebeite i år heller, avslutter kjøpmannen med glimt i øyet og adresse til sauebonde Audun Abrahamsen. 
Sist oppdatert 01.06.2017 klokken 17:03 av Nicolai Prebensen

Transport, rengjøring, varer og personell. Det er mye som skal være på plass før årets sesong med isbu i Høllen kan starte opp. (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)

Isbua kan være en grei avlastning når turistene strømmer på en vakker sommerdag. (Foto: Arkiv: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no