Kommentar
Formannskapsmøtet i Søgne onsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Er det bare pengene?

  Nicolai Prebensen
  10. mai 2017
  22:08
Det var underlig å oppleve et formannskapsmøte onsdag hvor administrasjon og politikere med full tyngde endelig ville gå «all inn» for å rydde opp i samarbeidsproblemene i kommunen.

I saksfremstillingen var forslaget til vedtak et kurs med politikere og administrasjonen i kommunen i regi av Institutt for medskapende ledelse AS, ved daglig leder Claus H. Jebsen. Selskapet har vært brukt i prosessen tidligere.

Full støtte - nesten
Forslaget fikk full støtte av administrasjon og politikere med unntak av Arbeiderpartiets representanter. Hvorfor?

Vel, 172 000 kroner er mye å bruke på et slikt kurs i tillegg til det som allerede er brukt, men kostnadene ved det som foregår og har foregått er mye større. Det snakkes om 20 prosents reduksjon i effektivitet blant de ansatte på grunn av situasjonen, det er et regnestykke som er skremmende. 

- Billigst mulig
Representanten Bjørn Egeli (Ap) sa at denne saken måtte løses på billigst mulig måte og ville heller at det kun var politikere som skulle snakke sammen, for så å finne en vei ut av uføret.

Det er ingen tvil om at store deler av denne konflikten skyldes et meget vanskelig forhold mellom ordfører og rådmann, men hvorfor ville ikke Arbeiderpartiet ved hjelp av eksterne krefter komme denne saken helt til bunns, nå med en gang?

Vedtaket i formannskapet ble en mellomting og det blir litt som Ole Brumm sier; Ja takk, begge deler.
 

Hvorfor ikke «full pakke»?

Er det noe her som ikke kommer frem, er dette noe annet enn en ren maktkamp?
 
En «restart» av noe som ikke har fungert nytter ikke. Absolutt alt må på bordet, koste hva det koste vil. Det ryktes om nye varslinger, og eller bekymringsmeldinger, denne gangen mot «den andre siden». Det er som en kreftsvulst, den må opereres bort og legene må være sikre på at alt «grums» blir fjernet.

Bare rådmannen?
Det er ingen tvil om at et usedvanlig stort flertall av de ansatte i kommunen er storfornøyde med den arbeidssituasjonen de er i, alle underlagt rådmann Kim Høyer Holum. Hva er det da som er galt? Ingen er feilfrie, men er det bare rådmannen som er «umulig»? Kan det tenkes at det er andre krefter som skaper uro i organisasjonen?

Fortjener bedre
Få ned Claus H. Jebsen og hans team, og la han holde på til alle kort er kommet på bordet, uansett hvor ubehagelig det måtte bli. Uten en vannvittig ryddejobb blir vi ikke kvitt problemene før neste valg, hvis det blir noe. Vi innbyggere i kommunen fortjener bedre enn dette.

Det ville i grunnen vært deilig å slippe å lese hvor ille vi lukter og hvor håpløst alt er i Søgne. Vi «skiter i eget reir» og det som verre er, skrives det. Vel, gjødsel må til, selv i Norges beste matjord, og jeg trives bedre med den lukta kombinert med frisk sjøluft når det blåser sydlige vinder, enn stank av eksos og livsfarlig luftkvalitet mange byer på størrelse med den øst for oss opplever på kalde og stille dager.

Gigantiske kjøpesentre har vi heller ikke. Vi handler timeferske råvarer enten på brygga i Høllen eller i matvarebutikkene våre.

Grønnsakene havner i butikkhyllene 30 minutter etter at de kom opp av jorda. Bedre blir det ikke, og dette er bare en promille av Søgnes kvaliteter. Rydd opp en gang for alle!
Sist oppdatert 10.05.2017 klokken 22:51 av Nicolai Prebensen

Ordfører Astrid Hilde (i midten) og rådmann Kim Høyer Holum under formannskapsmøtet på rådhuset onsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no