"Alt i ett" på et lite område. Til venstre hage- og plantesenter, til høyre kafé. (Foto: Nicolai Prebensen)

Pop-up kafé, lagersalg, plantesalg og parsellhage

  Nicolai Prebensen
  10. mai 2017
  18:50
I vinter skrev N247 om mulighetene for å leie seg en jordflekk på Tangvall. Nesten litt plutselig ble prosjektet mye mer.


Onsdag ble dette tilbudet utvidet med et lite hagesenter med kafé, samt lagersalg på helsekostprodukter.

Foreløpig plan
- Jeg har avviklet på Tangvall og vil selge unna lageret her på gården. Det er i alle fall det som er den foreløpige planen, sier Marit Nessa Østebø.

- Jeg har snakket mye med Grethe Ruud Åtland som driver parsellhagen og vi kom ganske raskt frem til at dette måtte være den perfekte kombinasjonen for ett treffpunkt og et sted å trives. Vi vil holde åpent onsdag, fredag og lørdag i tillegg til at på onsdagen er det parselldagen, og fra klokken 17.00 til 18.00 er det mulighetetil å få tips og råd om hagebruk.

- Dette er rett og sett et sted for kos og hygge, sier hun.

Fermentert
I butikken på låven selger Østebø helsekost, te i mange varianter og ikke minst fermentert vann (!). For uinnvidde er dette gjæret vann og skal gjøre godt for det meste i tarmene. I kafeen vil du finne kaffe, te og noen ganger hjemmelaget kake. I godvær blir serveringen flyttet ut.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Parsellhagen slik den lå i februar. Nå er nesten hele jordet leid ut og en utvidelse står for døren. (Foto: Nicolai Prebensen).

Ruud Åtland forteller at nesten alle parsellene er utleid, men hun har tilsammen 60 kvadratmeter klargjort åker ledig, og vil utvide neste år.

- Vi utvidet til Heimdals jorde neste år og den jobben starter allerede før sommeren i år, sier hun.

Dyrke selv
Vil du dyrke dine egne grønnsaker, urter eller hva det måtte være, og ikke har anledning andre steder, kan dette være en løsning. Alle vet at jordsmonnet i Søgne er det mest fruktbare i hele landet.
Sist oppdatert 12.05.2017 klokken 14:16 av Jon Aamodt

Initiativtakerne Grethe Ruud Åtland og Marit Nessa Østebø inne i det kombinerte plante- og helsekostsenteret. (Foto: Nicolai Prebensen)

To sommerjobber sikret: Olav Ruud Åtland og Kristine Lohne Lorensen skal jobbe på hage- og helsekostsenteret i sommer. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no