Tiril og Mille (bak) stortrives med å spille fotball for Søgne FK j7 og starter seriespill 15.mai. (Foto: Nicolai Prebensen)

Snart starter barnefotballen

  Nicolai Prebensen
  01. mai 2017
  19:57
- Vi vet at det hvert år en mange 5-6 åringer som ønsker å begynne med fotball. Derfor legger Søgne FK til rette for jenter og gutter som vil prøve seg på en liten fotballkarrière i klubben, sier Lise Eikås som er trener for jenter 7.

- Vårt lag som startet opp i fjor skal i år spille kretsserie, mens oppstarten for årets kull blir trening og moro. I vårt årskull er vi faktisk 15 spillere og det er i tillegg noen til som trener og spiller på Langenes, sier hun videre.

To treninger før ferien
Eikås forteller at det blir oppstartstrening for fem og seks-åringene mandag 22 mai og tirsdag 6. juni klokken 17.00 begge dagene. 

- De som ønsker å bli med kan møte opp ved klubbhuset på det angitte tidspunktet, forteller Eikås.

- Vi trenere kommer til å være med disse to dagene, og det er kun disse to før ferien vi skal ha trening. Ved oppstart etter ferien er det foreldrene som overtar, men ingen skal føle på seg at dette er noe de ikke kan.

Som kjent har Søgne FK inngått en samarbeidsavtale med IK Start og opplegget for treningene blir levert til den enkelte ansvarlige i god tid før hver trening, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Søgne FKs j 2010 på trening på Toyota-banen mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Fra dag én
- En av fordelene ved å starte organiseringen allerede nå, er at trenere og spillere fortere kan komme i gang når skoleåret starter. Søgne fotballklubb er, som andre idrettslag, drevet av mye frivillighet. Vi ønsker derfor foreldre velkommen til å engasjere seg, ta ansvar og bli en del av Søgne FK sammen med barna deres. Dette er viktig å gjøre fra dag én.

- Klubben vil være tidlig ute med innkalling til lagledermøte på høsten, hvor de som ønsker trenerkurs kan gi beskjed om dette. Vi ønsker å skape egen jentegruppe med en gang, av erfaring gir det best grobunn for å skape en stor jentegjeng fort. Om det er veldig få jenter første gangen, blir det en vurdering om jentene og guttene slår seg midlertidig sammen, sier Eikås.

- Gøy med ball
- Hovedfokus vil være å ha det gøy med ball. Vi leker noen leker, og spiller fotball. Det er ingen hast med fotballsko før dere vet om det faller i smak eller ei. Vi ønsker alle 2011-barna hjertelig velkommen til oss, avslutter fotballtreneren.
Sist oppdatert 01.05.2017 klokken 21:02 av Nicolai Prebensen

Trenerne Lise Eikås, Steinar Seim og Willy Simonsen (med caps) i full sving på trening mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Lise Eikås trener Søgne FKs j7 og skal i år spiller kretsserie med laget. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no