Åpen gård på Stauslandstunet

Publisert

For tredje året på rad holdt familien Abrahamsen åpen gård på Stauslandstunet i Søgne. Og folk kjenner sin besøkelsestid. Vi overdriver neppe om vi skriver at flere hundre store og små benyttet anledningen til å smake på Auduns hjemmelagde suppe med kjøttdeig av villsaulam, hjemmelagde lapper, pizza, bakt i steinovn, spekepølse av sauene som lever i skjærgården og ikke minst kaffe kokt over bål.


Tyvedoblet lapperøra
- Det kommer like mange mennesker hvert år. Da vi åpnet gården for tre år siden fant vi fort ut at vi kunne ha tyvedoblet lapperøra. Det har vi lært av og nå tror jeg alle besøkende får en smak av det de ønsker, sier Karen Leithe Abrahamsen til N247, travelt opptatt med å se til at alle besøkende på Stauslandstunet trivdes i vårsola.
Tåtelam og kyllinger stilte villig opp, nykjemma og veloppdragne i følge sauebonden. Nyfødte lam gikk sammen med søyene ute på det store jordet ved gården og alle besøkende fikk vandre mellom dem, og ikke minst fikk de lov til å mate tåtelammene.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Kyllingene gikk fra barnehånd til barnehånd under de to timene gården på Stauslandstunet var åpen søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).
Inne i låven fikk alle som ønsket lov til å hoppe i høyet, noe mange ville og køen av hoppelystne bare økte utover ettermiddagen. Killingene byttet hender mange ganger i løpet av de to timene gården holdt åpent og grunnen til den korte åpningstiden er i følge Karen at dyrene måtte ha ro etterhvert.
- Det er for at de ikke skal stresses opp. Dyrene er jo ikke vant til at det er så mye folk på gården, og for sikkerhetsskyld har vi folk som passer på de fleste stedene slik at ingen, hverken to eller firbente blir oppjaget eller lider noen nød disse to timene, sier Karen.
Sist oppdatert 23.04.2017 klokken 16:08 av Jon Aamodt
Høyhopping var populært, spesielt blant den yngre garde og køen av hoppelystne bare økte utover ettermiddagen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Audun Abrahamsen (med blå lue) serverte suppe med kjøttdeig av villsaulam. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS