Det var elevrådet ved skole som stod for den offisielle åpningen av bevegelsesanlegget, med rektor, ordfører og oppvekstsjef som noen av tilskuerne. (Foto: Jon Aamodt)

- Vi vil at dere skal bevege dere mer

  Jon Aamodt
  28. mars 2017
  10:58
Tirsdag morgen åpnet et helt nytt lekeområde eller «bevegelsesanlegg» som det også kalles, for elevene ved Langenes skole. Åpningen ble foretatt av skolens elevråd, etter at ordfører Astrid Hilde hadde snakket litt om bakgrunnen for tiltaket og kommunens prioritering av uteområder i Søgne-skolene.

Bruker 10 millioner på skolegårdene
- Kommunen har bevilget 7 millioner kroner til oppgradering av uteområdene ved barneskolene i Søgne. I tillegg får vi tre millioner i spillemidler, så til sammen bruker vi 10 millioner kroner på å gjøre slik at dere kan holde dere mer i bevegelse. Det er bra for dere når dere skal lære og det virker også bra for å motvirke mobbing som vi jo ikke vil ha ved Søgne-skolene, sa ordføreren.

- Anlegget som åpnet i dag er første trinn i bevegelsesanlegget på Langenes skole. Det kommer ytterligere tiltak her senere og i tillegg skal vi gjøre tilsvarende tiltak ved de andre barneskolene. Totalt bruker vi 10 millioner på dette, sa kommunalsjef Jon Wergeland til N247 etter åpningen. 

Alle fikk prøve seg
Wergeland var tydelig fornøyd med anlegget som ble åpnet mandag, og etter at en del av de minste hadde prøvd seg i hinderløypa fikk også kommunalsjefen anledning til å teste apparatene.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kommunalsjef oppvekst Jon Wergeland fikk selv testet deler av hinderløypa ved Langens skole tirsdag morgen. (Foto: Jon Aamodt).

Ordfører Astrid Hilde understreket i sin åpningstale betydningen av involvering fra de unge selv. 

- Barna vet best selv hva de har behov og lyst til og har i stor grad fått påvirke aktivitetsanlegget. Det skal være tilrettelagt for et mangfold av lek og aktiviteter, slik at alle kan delte i det de liker å holde på med. Dette anlegget står her også etter skoletid, og jeg håper dere vil bruke det også på fritiden deres, sa ordføreren.
Sist oppdatert 28.03.2017 klokken 22:11 av Nicolai Prebensen

Også ordfører Astrid Hilde fikk svingt seg i hinderløypa tirsdag morgen. (Foto: Jon Aamodt)

Hele skolen og mange inviterte gjester var møtt frem til åpning av det nye bevegelsesanlegget ved Langenes skole tirsdag morgen. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no