jens Kristensen snekret lørdag en gangbro over skyttergraven som går helt ned til sjøen i Høllebakken. (Foto: Nicolai Prebensen)

Søgnes lille skjulte perle

  Nicolai Prebensen
  25. mars 2017
  19:28
Høllen er en perle, det vet alle. Men visste du at det like ved siden av bebyggelsen, nærmere bestemt mellom Høllen og Solta ligger et friområde som nå ryddes og blir et flott friområde med benker, griller og fantastiske utsiktspunkt.

Strandlinje
Området har i tillegg en lang strandlinje, men kan være noe vanskelig å bade fra, men det jobbes med det også.

Jens og Jon Kristensen har i vår felt mange trær i området, ryddet opp, plassert ut benker og griller som kan benyttes av alle. Dette i full forståelse med Søgne kommune.

- Ja, du må få med deg at Tor Otto Kjær i ingeniørvesenet i kommunen har vært svært imøtekommende når vi har bedt om å få gjøre denne jobben, sier Jens Kristensen samtidig som han viser journalisten rundt på Høllebakken.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Tett vegetasjon er nå ryddet bort og gir en fantastisk utsikt over hele området. (Foto: Nicolai Prebensen).

Tett vegetasjon
- Det var så tilvokst her at det var vanskelig å ta seg frem med unntak av de få stiene som går her. Det er fremdeles igjen en del arbeid, men det kommer seg og i dag har jeg laget en gangbro over skyttergravene som tyskerne anla under krigen. Da er det lettere å komme seg opp til Fløyen som nå har en fantastisk utsikt både over Høllebukta og innover mot Tangvall.

- Det er faktisk en lang skyttergrav her på Høllebakken. Den ble brukt til å ta seg ned til kanonen som stod helt nede ved sjøen ytterst i bakken, og det finnes også gode spor etter andre skytestillinger og bygg som nå er fjernet. Tyskerne kom jo og tok over mye av Høllen, blant annet barndomshjemmet mitt, men det er jo historie nå, sier Kristensen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det finnes flere spor etter krigens dager på Høllebakken. Her en kanonstilling nesten helt nede ved sjøen. Her er også rigget til benk og grill til benyttelse for alle som ønsker det. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Dette er jo ditt nærmeste nabolag, er det ikke like greit å ha det for seg selv?

- Nei. For det første ønsker vi naboene at folk skal benytte seg av denne lille perlen dette stedet egentlig er. For det andre fyrer noen brukere av stedet opp bål flere steder, rett ved tett vegetasjon. Derfor legger vi heller til rette for grilling flere steder her slik at vi unngår å få flere skogbranner her nede, slik vi hadde for få år siden, sier han.

- Når det gjelder bademuligheter, går det an å komme seg uti, men det er litt bratt ved vannet. Vi jobber nå med å få til en permanent løsning slik at den delen av friluftslivet også er ivaretatt, sier han.

Høllebakken var opprinnelig i privat eie i familien Kristensen. Det var for rundt 50 år siden at Søgne kommune overtok stedet slik at allmenheten kunne benytte seg av det.

Bildet under:Disse overrasket venninnen med piknik på Høllebakken lørdag ettermiddag. Stella (3), Emma (13), Seline (13) Sara (13) og Linea (12) tilbragte hele tre timer på Høllebakken lørdag med kaker, ballonger og flott utsikt utover Høllefjorden.

Utsikt over Høllen fra Fløyen i Høllebakken. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no