Unni Ø. Pettersen har igjen tent peisen i "Høllestua" på Høllen Brygge. (Foto: Nicolai Prebensen)

Vertshuset Høllen Brygge!

  Nicolai Prebensen
  01. feb 2017
  08:41
31. mars blir det igjen lys og varme i lokalene i 2. etasje på Høllen Brygge. Det er bevisst at vi ikke skriver «Restaurant», for det er ikke det Unni Ø. Pettersen vil starte opp. Hun starter Vertshuset Høllen Brygge.

- Tør du dette Unni?

- Ja, det tør jeg. Mange venner, familie og fagfolk står bak og vil hjelpe. Selv har jeg jo over 15 års erfaring fra faget. Dessuten blir det ikke full drift hele året, og jeg skal fremdeles reise ut i Nordsjøen for å gjøre jobben min der, sier hun.

N247 sitter i de velkjente lokalene sammen med Unni og bror Terje tirsdag kveld. Planene for driften diskuteres.

Leieavtale
- Vi har inngått en leieavtale hvor Fardalfamilien har gjort alt for at vi skal lykkes. For å gjøre en lang historie kort, skal vi kun betale leie for de tidligere restaurantlokalene når vi bruker dem. Resten av tiden betaler vi ikke leie. Planene er at puben og den midterste stua leies hele året, mens den gamle restaurantdelen kun har åpent om sommeren og når det skal være et arrangement eller lukket selskap. Det være seg bryllup, julebord, seminar eller annet som er lukket, forteller de to.

Avtalen med Fardal-familien ble gjort sist søndag, og allerede tirsdag kveld satte Unni Pettersen kursen mot Stavanger og nye fjorten dager på plattform.

- Hektisk
- Jeg skulle egentlig ha reist ut i dag, men det har vært veldig hektisk etter at vi bestemte oss sist søndag klokka 14.00. Det er flott å ha en slik arbeidsgiver som tillater meg å ta fri en dag ekstra. Sjefen sa at han synes dette bare var gøy, sier Unni.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Plutselig var det lys igjen i 2. etasje på Høllen Brygge. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Vi kan ikke få rost huseier nok. De har stor lyst til at dette skal gå så smertefritt som mulig og legger alt til rette for oss. De tar til og med en del investeringer som gjør at det for oss ikke blir veldig store omkostninger før oppstart. Møtene vi har hatt, kun tre i tallet, har rett og slett vært morsomme, noe som ikke er normalt når noe skal forhandles, sier Terje Pettersen.

31. mars
Søsknene tok kontakt med huseier da de leste at planene for Høllen ble forkastet, og etter det gikk det fort. Unni og Terje sier at det ikke finnes bedre lokaliteter i Søgne og de har sammen med huseier tenk langsiktig, derfor starter driften 31. mars litt forsiktig.

- Vi spenner ikke buen for hardt. Puben, stua og spiseområdet vil ha åpent hver dag fra 1. juni til 15. august. Da får vi med oss høysesongen. Resten av året holder vi åpent i «pubområdet» og «Høllestua» fredag og lørdag, og når noen bestiller oss og lokalene.

- For «folk flest»
- Maten blir av en annen karakter enn hva som har vært servert her tidligere. Stedet skal bære preg av å være et vertshus, med en meny som gjerne inneholder fish & chips, pizza og kyllingbryst med mer. Det er viktig å ikke sitte med store dyre varelagre. Da er det lettere for et serveringssted å gå rundt. Stedet blir for alle, og her kan kundene komme innom rett fra åkeren eller fra fiskebåten. Er alt de ønsker en kaffe, får de selvsagt det, sier Terje Pettersen.

Søsknene vil gjerne understreke at stedet kan leies via selskapet, og vil mer enn gjerne servere syv-retters middag. Da må det forhåndsbestilles.

- Vi kan legge alt til rette for en helaften med mange retter og mye godt i glassene. Vi må ha litt tid til å forberede og hente inn råvarer så gjør vi selvsagt et slikt arbeide med største glede. Det er også meningen å bruke mest mulig lokalprodusert mat. Maten som produseres i Søgne er jo i verdensklasse, så hvorfor skulle vi da gå over bekken etter vann, spør de to lattermildt.

Og din rolle i dette Terje?

- Jeg skal kun sitte på rette side av baren, og være litt styreleder i selskapet innimellom. Det er jo søsteren min, og da skulle det bare mangle om ikke jeg hjalp til litt, avslutter han.

Hva kan stoppe dette?

- At kommunestyret ikke gir oss skjenkebevilgning, svarer de.

Søskenparet har også planer om å gjøre noe for attenåringer på stedet, en sak N247 kommer tilbake til.

Høllen Brygge Restaurant ble lagt ned i august 2013.  

Bildet under: Unni og Terje Ø. Pettersen i de velkjente lokalene på Høllebrygga tirsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Sist oppdatert 01.02.2017 klokken 13:44 av Jon Aamodt

Unni Pettersen er igjen på vei opp trappene til det som en gang var en restaurant og som nå blir et vertshus og pub på Høllebrygga. (Foto: Nicolai Prebensen)

Terje og Unni Ø. Pettersen i den gamle puben som nå skal gjenoppstå innen 31. mars. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no