"Reddet" av ansatte

Publisert

- Det er "sinnsykt" viktig at vi her ute, såpass langt fra fastlandet er i stand til å kunne utføre redning og førstehjelp om noe skulle skje, sier restaurantsjef Martin Christensen. Det var midt under kurset han hoppet uti og demonstrerte hvor vanskelig det er å få folk opp på brygga igjen etter at de har falt i vannet.


"Badet" skjedde under et liv- og redningskurs han hadde bedt Søgne Røde Kors holde for seg selv og  sine ansatte. - Vi har mye gjester om sommeren og hva som helst kan skje. I ettermiddag har vi gått gjennom hjerte- og lungeredning, behandling av skader, hjerte og hjerneslag, kutt og brannskader, hvordan vi takler mat som har satt seg fast, berging av folk i vannet og veldig mye mer,sier restaurantsjefen.


- Dette er ikke rakettforskning, alle burde ha denne typen kurs i bedriften sin. Vi har hjertestarter her ute, og nå vet vi hvordan den skal brukes. Vi har brukt mye penger på sikkerhet, og etter kurset mener jeg de ansatte skal kunne takle en alvorlig situasjon, om den skulle oppstå. Alle ansatte var frivillig med med på kurset, og det har vært en spennende og viktig ettermiddag for oss, sier han. 
Kursleder Tom Erik Dønnestad hadde tatt med seg Ole Jørgen Dønnestad og Olav Åtland Ruud som begge måtte finne seg i å være vannmarkører under redningsøvelsen. De ansatte kastet redningsliner til markørene og lærte fort at det skal litt trening til før alt sitter hundre prosent. De lærte også hvor vanskelig det kan være å få folk på land, og det var dette Christensen frivillig var markør for. 
- Vi må være klar over at alle har plikt til å hjelpe når en situasjon oppstår. Det er rett og slett ulovlig å se en annen vei, sier Dønnestad. Det viktigste er å gjøre noe, og ringe 113, sier han. - Vi tilpasser gjerne kurs etter behov, og her ute på Verftet er det naturlig å konsentrere seg mye om vannrelaterte ulykker. Andre bedrifter kan ha helt andre behov og vi tilpasser kursene etter hva som er mest hensiktsmessig for den enkelte bedrift, avslutter han.
Sist oppdatert 02.06.2013 klokken 20.50 av Nicolai Prebensen
Cafe ansvarlig Eva Ramsland legger alt inn i å kaste bøye til markøren. (Foto: Nicolai Prebensen)
Tom Erik Dønnestad demonstrerer hvordan man kan løsne fastsittende mat. En aktuell problemstilling på Verftet. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS