- To Vidar i Høllen er ille nok. Vi trenger ikke en tredje, sier Vidar Nilssen og Vidar Ertzeid til N247 onsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

To Vidar i Høllen holder

  Nicolai Prebensen
  11. jan 2017
  18:10
Uværet «Vidar» er på vei mot vestlandet, men det de færreste kanskje er klar over er at ekstremværet ikke treffer oss i bygdene. «Vidar» er varslet fra Åna Sira og nordover langs vestlandskysten.

Varselet som gjelder for vår landsdel er kuling, og muligheter for høy vannstand natt til torsdag og torsdag ettermiddag.

- Det siste skjer ikke, sier Vidar og Vidar til N247 onsdag ettermiddag.

- To er nok
- To Vidar er ille nok. Vi trenger ikke en tredje, slår herrene Nilssen og Ertzeid fast.

- Hadde vinden snudd mot sør, kunne vi fått en skikkelig stormflo her nede i Høllen og langs kysten ellers. Alle som er kjent med sjølivet vet at når det blåser fralandsvind slik det er meldt i natt, blåser vannet til havs. Akkurat nå er det flo her nede i Høllen og på grunn av vinden er det nesten mindre vann nå enn ved en normal flo, sier Vidar Ertzeid som har bodd nede i Høllen i en mannsalder.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Vidar og Vidar studerer vannstandsindikatoren på brygga i Høllen. Guttenavnet Vidar består av navnedelene vid og ar, hvor vid kommer fra det norrøne ordet "vidr", som kan bety "vidstrakt", og også "skog" eller "tre", mens ar er utledet av det norrøne ordet "arr", som her kan bety "kriger" eller "vokter". (Kilde: norskenavn.no) Foto: Nicolai Prebensen)

Ertzeid har opplevd at vannet har stått en halvmeter over brygga og han er overbevist om at det ikke blir slik i natt.

- Amerikanske nyhetssendinger
- Ingenting er bedre enn det, sier Vidar Nilssen som forteller at dengang da det virkelig var stormflo i Høllen satt han i San Diego i California og så floa på amerikanske nyhetssendinger.

- Skulle vinden snu, noe som ikke er meldt, skal jeg være den første til å stille meg for hugg i morgen tidlig, men som sagt tror jeg ikke dette blir verre enn det vi nesten regner som normalt, sier en bestemt Ertzeid.

Navigatør Svein Eikeland er enig.

«- Overvarsler»
- Jeg har ikke gjort noe annet enn å sjekke båten og har liten tro på at stormfloen kommer. Det er riktig som Vidar sier at blåser det fralandsvind, skyves vannet ut. Jeg har hørt at meteorologene «overvarsler» noe med bakgrunn i at de tidligere år ikke gjorde det. Det førte til at mange ikke brydde seg om eiendelene sine, og da spesielt båter, og så gikk det galt.

- Jeg er enig med meteorologene i at de «overvarsler» litt. Det er bedre å sjekke to ganger for mye, enn en for lite, avslutter han.
Sist oppdatert 11.01.2017 klokken 23:55 av Nicolai Prebensen

Her slår "Vidar" til. (Rød markering). (Foto: Meteorologisk institutt)

- Det får holde med oss to i Høllen, sier Vidar og Vidar onsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no