Pressemelding
NRK lanserer ny traffikkmeldingstjeneste fra 11. januar. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Ny trafikktjeneste på radio

  Nicolai Prebensen
  09. jan 2017
  12:07
(NTB Info) Natt til 11. januar kommer NRK Trafikk på lufta.

– På NRK Trafikk kan folk høre de viktigste meldingene for den delen av landet de befinner seg i, forklarer Petter Ingholm Gustavsen, leder for NRKs trafikkredaksjon. 

Med slukkingen av FM-nettet endrer NRK system for trafikkmeldinger. Programmene på NRK P1 fortsetter med oppdateringer om trafikken i sendingene sine, men trafikkmeldinger som har brutt sendingene for alle som lytter til NRK P1 vil nå bli sendt på NRK Trafikk. NRK Trafikk vil ligge i radioens kanalliste sammen med NRKs øvrige radiokanaler.

Mer trafikk til dem som vil ha det
- Meldingene går i loop på NRK Trafikk så lenge de er aktuelle, slik at folk kan få med seg det viktigste når de selv ønsker, uavhengig av når meldingene sendes første gang fra oss. De som ikke vil ha trafikk slipper det, mens de som er i bil og vil ha trafikk, får flere meldinger. Dessuten vil vi kunne sende meldingene raskere og mer utfyllende enn i FM, der vi er avhengig av hva som sendes på NRK P1, sier Gustavsen. 

NRKs DAB sendernett er inndelt i sju regioner. NRK Trafikk gir deg trafikkmeldinger for den regionen du befinner deg i.

Ikke alle radioer fanger opp en ny kanal automatisk. For å sikre at radioen tar inn NRK Trafikk bør du oppdatere kanallista i radioen.

På FM har det vært mulig å få trafikkmeldinger ved bruk av TA (Trafic Announcement)-funksjonen. En lignende funksjon finnes også på en del DAB-mottakere. Alle NRK-kanaler vil bli brutt med trafikkmeldinger om TA-funksjonen er aktivert. De som har som ikke har TA i bilen kan velge NRK Trafikk. 

Trafikkmeldinger på andre plattformer
Du kan også få NRKs trafikkmeldinger på Twitter under navnet NRK Trafikk, og på Facebook, på facebook.com/nrktrafikk. I tillegg ligger alle meldingene fra Statens vegvesen på NRK.no/trafikk,

11. januar bør man oppdatere kanallista i radioen. Natt til 11. januar kommer det fem nye kanaler, mens andre kanaler får bedre dekning. Ikke alle radioer fanger opp endringer i DAB-sendernettene og nye kanaler av seg selv. Derfor bør alle som lytter via DAB+, oppdatere kanallista etter 11. januar.

Dette skjer natt til 11. januar:
1) NRK Trafikk kommer på lufta
2) Alle NRKs kanaler går over til å bli sendt i DAB+
3) NRK Sport, NRK Jazz, NRK P13 og NRK Klassisk blir flytta fra det kommersielle DAB-sendernettet og til NRKs DAB-nett. Dermed får disse kanalene bedre dekning.
4) Både P4 og Radio Norge lanserer flere nye kanaler.

Slik oppdaterer du kanallista:
Funksjonen som lar deg hente kanalene på nytt, altså oppdatere kanallista, kan enten ha en egen knapp eller ligge i hovedmenyen på radioen. Se etter "scan”, "rescan", "autotune" eller lignende. På noen mottakere kan det også være nødvendig å gjenopprette fabrikkinnstillingene (factory reset).

Natt til 11. januar kommer NRK Trafikk på lufta. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no