Marianne Laukvik startet forrige uke i stillingen som enhetsleder for kultur i Søgne. (Foto: Amalie Henden)

- Den nye Pål Karsten

  Amalie Henden
  09. jan 2017
  14:44
Forrige mandag startet Marianne Laukvik i ny jobb som enhetsleder for kultur i Søgne. Hun tar dermed over for Pål Karsten Kristensen, som hadde stillingen i to år. 

- Jeg ønsker å fortsette i samme spor som Pål Karsten, sier Laukvik til N247 mandag morgen. 

Tilknytning til Søgne
Laukvik kommer selv fra Grim, og bor sammen med mannen, hunden og katten sin. Allikevel har hun har sterk tilknytning til Søgne. Blant annet er hun dirigent i Søgne bygdekor. Nå gleder hun seg til å ta fatt på flere kulturrelaterte oppgaver med sine nye jobb.

- Det er mange prosjekter som allerede er påbegynt, mange i regi av Pål Karsten. Jeg ønsker å jobbe videre med dette, men min første oppgave blir å bli bedre kjent med menneskene og prestegården. Det er mange kompetente folk her, forteller hun.

- Hun er den nye Pål Karsten, smiler den avtroppede enhetslederen, Pål Karsten Kristensen.

Eget kunstgalleri
Laukvik er allerede godt etablert i kunstmiljøet som daglig leder av Arteriet, ett kunstgalleri på Lumber i Vågsbygd. Arteriet retter seg mot kunstinteresserte i Kristiansand og i Agderfylkene. På nettsiden til galleriet kan man se kunsten som blir utstilt, slik at publikum kan få et bedre valggrunnlag når de skal velge hvilken kunst som skal få bli en del av dagliglivet.

Etter hun trådte inn i sin nye stilling er det andre som skal ta over den daglige driften av galleriet.

- Jobben som enhetsleder for kultur er min førsteprioritet nå, sier kunstentusiasten.

Ønsker ett stort museum
Søgne kommune bevilget i fjor 2,5 millioner kroner til flytting av Søgne bygdemuseum. Prosessen med flytting av redskaper fra Lunde til prestegården er allerede i gang, og Laukvik ønsker å følge opp.

- Historielaget har gjort en fantastisk jobb med Søgne bygdemuseum. Søgne har en utrolig historie hvor kystkulturen står sterkt. Ett stort museum hvor all historie er samlet mener jeg er viktig for bygda. Folk bør ha ett sted hvor de kan vise sin stolthet og identitet over hvor de kommer fra, forteller den nyansatte enhetslederen.

Kultur for alle
Den nye enhetslederen sier hun opplever Søgne som fargesprakende, med mye bredde og kompetanse. Hun mener kultur skal være moro, men også lærerikt.

- Kultur er ett vidt begrep, hvor vi finner både billedkunst, dans, sang og instrumenter som bygger opp det individuelle mennesket. På den andre siden har vi idretten som skaper lagånd og samhold, sier Laukvik. 

Rom for talenter
Laukvik mener Søgne er ett sted hvor folk bør vise frem hvem de er. 

- Det er ett sterk kulturgrunnlag i bygda, og jeg syns det er viktig å gi barn og unge ett fundamentalt grunnlag hvor de kan utvikle seg kulturelt. I Søgne er det rom for talenter og nok av plass til å vise seg frem. Jeg vil jobbe for at unge skal ønske å gjøre fritidsaktivitetene sine her, sier hun.

Prestegården attraktivt i kunstmiljøet
- Kunstlaget har gjort prestegården til et veldig attraktivt sted å stille ut bilder. Vi blir sett på som en svært bra institusjon. Det er jeg glad for, sier Laukvik.

I tillegg til kunstutstillinger ønsker Laukvik å fortsette med mye konserter på prestegården, og ønsker gjerne forslag fra søgnefolket. 

- Jeg er veldig nysgjerrig på hva innbyggerne i Søgne ønsker å oppleve på prestegården. Enten det er billedkunst, konserter eller andre ting, som stand-up, sier hun.

Laukvik ønsker å opprettholde bruken av Søgne gamle prestegård. (Foto: Amalie Henden)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no