Egil Lunde mente stemningen var så god blant songdøler, søgnefolk og kristiansanderne under konserten at K3 hadde fått gjennomslag. (Foto: Amalie Henden)

- I år eksploderte det

  Amalie Henden
  08. jan 2017
  22:01
Søndag holdt Agder symfoniorkester og Søgne messingensemble nyttårskonsert på Søgne gamle prestegård. Salen var fylt til randen og publikum var i ekstase med jubel og applaus gjennom hele konserten.

Beste så langt
Dette er syvende året nyttårskonserten arrangeres, og initiativtaker Øivind Helmersen i Prestegårdens venne sier dette ble den beste konserten så langt.

- Dette året eksploderte det. Første gang vi arrangerte nyttårskonsert var det rundt hundre mennesker blant publikum. I år var det 240 og ikke plass til flere i salen. Det betyr mye da denne konserten er ett av Prestegårdens venners største fokus. Planleggingen startet allerede i August, sier en fornøyd Helmersen.

- Så god stemning at K3 hadde gått gjennom
Blant publikum og orkestre befant det seg folk fra både Kristiansand, Søgne og Songdalen. Konferansier Egil Lunde fra Prestegårdens venner og medlem i Søgne messingensemble var svært entusiastisk over den gode stemningen.

- Her er det så god stemning at K3 hadde gått gjennom, spøker han til et lattermildt publikum. 

Rysstad rosinen i pølsa
Blant kveldens artister var Kim Andre Rysstad. Sangeren fra Valle har tidligere konkurrert i Melodi Grand Prix og sang blant annet "Så vidunderleg" for kveldens publikum. 

- Rysstad var definitivt rosinen i pølsa under kveldens konsert, sier den nyansatte enhetslederen for kultur, Marianne Laukvik. 

Hun legger også til at mange yngre fikk prøve seg på scenen og roser bredden i arrangementet.

- Vi så stor bredde i kveld. Det er mange som har jobbet lenge med dette, og det er ett fantastisk tiltak for bygda vår. At de løftet frem de yngre talentene fra Søgne og Songdalen var ett stort pluss, sier hun.

Blant de yngre artistene var sopran Nora Strømme, fiolinist Astrid Hulda Mitchell Johannessen, og Eline og Ingrid Helmersen som akkompagnerte Kim Andre Rysstad med piano og sang.
Sist oppdatert 08.01.2017 klokken 22:02 av Amalie Henden

Dirigent Bård Dahle mottok blomster til jublende publikum da konserten var over. (Foto: Amalie Henden)

Kim Andre Rysstad fremførte vakker musikk og ble kalt "rosinen i pølsa" under kveldens arrangement. (Foto: Amalie Henden)




Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no