Her brenner det ombord i Søgne-tråleren. (Video Benjamin Bakke).

Dramatikk i den engelske kanalen

  Nicolai Prebensen
  02. jan 2017
  12:36
12. desember skrev vi om Benjamin Bakke (20) fra Søgne som seiler den tidligere Søgne-tråleren «Glomfjord» nedover i Europa. Tråleren skal til slutt ende opp så langt unna Norge som det nesten er mulig å komme. Ny hjemmehavn for «Glomfjord» blir på New Zealand.


Turen startet 13. desember fra Hanstholm og første stopp var Gran Canaria, dit kom de ikke før tidlig søndag morgen. 

Midt i den engelske kanalen, utenfor Southampton stoppet maskinen til «Glomfjord». Like etter stod flammene opp fra skorsteinen til tråleren. Da hadde sjøfolkene vært i sjøen i fem døgn.

- Det var turboen som tok fyr, og det så litt bøst ut, sier Benjamin på telefon fra Grand Canaria mandag morgen.

Tauet
- Vi fikk kontakt med den engelske redningstjenesten og ble tauet inn til Southampton. Der ble vi liggende i tre døgn mens vi fikk nye turboer. Deretter satte vi igjen kursen sørover. Når vi nærmet oss Las Palmas måtte vi ligge å «svive» et par dager før alle ilandstigningspapirer var godkjente. Det var litt kjedelig, men nå er vi i alle fall godt på plass til kai.

- Vi har ledd godt av dansken (Mark Olsen red.anm.) ombord. Da skorsteinen brant mente han at han så gribber over båten. Jeg så dem også, men det var nok helt vanlige måker. Han påstod at han ikke ville være ombord lengre, men da vi seilte fra Southampton var han fremdeles med og er det fremdeles, sier 20-åringen.

- Nå venter en uke med landligge hvor vi skal forberede oss på det lange strekket over Atlanterhavet mot Panama, sier Benjamin.

Shorts
- Jeg snakker med gjengen ombord hver dag og det virker som om de har det veldig bra. I dag fikk jeg beskjed om at de skulle på byen for å kjøpe shorts. De hadde visst tenkt å jogge på stranda denne uka som motoren ombord får en skikkelig overhaling. Derfor tror jeg ikke uhellet med turboen har satt veldig dype spor i sjøfolka, sier den tidligere eieren av «Glomfjord», Carl Aamodt i Aamodt Fiskeri til N247.
Sist oppdatert 02.01.2017 klokken 12:37 av Nicolai Prebensen

F.v. Mark Olsen, Tom Langenes og Benjamin Bakke. Bildet er tatt i Hanstholm like før avreise mot Grand Canaria. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no