OPPDATERT
Årets mest leste sak er om kjøpmannen som vil gi bort en million kroner til lag og foreninger i 2017. Her er Svein Arild Wilhelmsen og Jan Tore Weire da Wilhelmsen doblet summen i en lokal innsamlingssum Weire hadde stått bak. (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)

Fortsetter å vokse

  Nicolai Prebensen
  29. des. 2016
  23:31
Oppdatert juli 2017
I juli passerte vi 15,5 millioner leste artikler. Samtidig er gjennomsnitt leste artikler per måned økt fra 360.000 ved årsskiftet til over 428.000 i dag. Dette er en økning på over 20% det siste halve året. Selv om debatten om kommunesammenslåing har preget avisene i denne perioden ser vi at lokale gladnyheter, gjerne fra næringslivet, topper listen over de mest leste sakene. 

Vertshuset Høllen Brygge og Slakteren i Søgne er gode eksempler på at befolkningen interesserer seg for lokalt næringsliv. En dyremishandlingssak fra tidligere i år viser at også de mer alvorlige hendelsene opptar våre lesere.

Enkelte saker fortsetter å være populære lenge etter at de er publisert første gang. Filmen om «Superspeed IV» som i desember var vist over 143.000 ganger er et eksempel på dette. Når vi nå skriver juli 2017 er visningstallet på denne passert 167.000!

Opprinnelig sak fra desember 2016.
N247 har igjen lagt bak seg et år med utrolig mange og stabile følgere på vår nettavis. 

Ved det kommende årsskiftet vil vi ha godt over 4.500 aktive saker i vårt arkiv. Mest positivt er at stoffet vi publiserer blir lest av flere enn noensinne og økningen ser ut til å fortsette.

Doblet
I september 2015 passerte vi seks millioner leste artikler siden oppstarten og et snitt på 6.578 leste artikler per dag. I løpet av de 15 månedene som er gått siden dette har vi passert 12 millioner leste artikler. Det vil si at i disse 15 månedene er antallet daglig leste artikler økt til hele 13.300, mer enn dobbelt så mye som ved den forrige målingen. 

2016 har vært preget av to store politiske saker. Første halvdel av året dominerte debatten om kommunereformen og hvorvidt Søgne skulle fortsette som egen kommune eller bli del av en ny storkommune. I årets siste måneder er det samarbeidsproblemer i ledelsen som har stått i medienes fokus. 

Gladnyhet topper
Det er derfor med glede vi konstaterer at årets desidert mest leste sak er en ekte gladnyhet og handler om kjøpmannen som vil gi bort en million kroner til lag og foreninger i 2017. (Se lenker nederst i artikkelen).

Resultatene av folkeavstemning om kommunesammenslåing og saken om at arbeidet med reformen er lagt dødt, er ikke uventet blant de mest leste sakene med henholdsvis andre og fjerdeplass på årets rangering. 

Tredjeplassen viser at våre lesere også har stort engasjement for våre firbente venner. Saken om "Vesla" som i sommer måtte bøte med livet etter å ha blitt skutt av ukjente fikk mange i bygdene til å reagere, og tilkjennegi hva de mente om den hensynsløse oppførselen som fikk en trist avslutning.

Av årets øvrige toppsaker, tar vi med guttene som "sliter litt med badet", Tempofisk som har kontrahert ny tonnasje og rådmannen i Søgne som fikk tillitserklæring fra lokale fagforeninger.

Fremdeles på topp
Vår mest populære sak siden oppstarten er fremdeles videoreportasjen om «Superspeed IV". Filmen er til nå sett over 143.000 ganger.

Her har du sjansen til å få et gjensyn med den spesielle sjekta og menneskene bak prosjektet.

Vi vil benytte denne anledningen til å takke våre lesere for tilliten og ikke minst for alle de tips dere daglig sender oss. Ikke alt vi får nyss om kommer på trykk av ulike årsaker, men fortsett å tipse oss uansett så hjelper du oss med å lage en god avis som flest mulig kan ha nytte og glede av.

Takk også til alle våre trofaste annonsører som gjør det mulig for oss å bringe lokale nyheter til leserne så raskt og pålitelig som mulig.

I tillegg og litt tidlig ute, ønsker vi våre lesere et riktig godt nytt år.Sist oppdatert 27.07.2017 klokken 12:11 av Jon Aamodt

Den selvbygde flåten som ungdommene (blant flere) arsten Johan Govertsen, Mathias Bakke og Daniel Tangvall stod bak gjorde det godt i vårt leserbarometer for 2016. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no